1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Veteriner Profesör Cinsel Saldırıya 9 Yıl Hapis!

Veteriner Profesör Cinsel Saldırıya 9 Yıl Hapis!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Veteriner Prof. Dr. Hasan Bilgili, 2019 yılının Nisan ayında kendi hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Sonrasında savcılık tarafından resen tahliye edilen Bilgili, idari soruşturma kapsamında üniversitedeki görevinden alındı. Ayrıca yardımcısı veteriner hekim Serkan Durmaz ile birlikte ‘nitelikli cinsel saldırı’, ‘cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından dava açıldı.

Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 22 Haziran 2022’deki karar duruşmasında sanık Hasan Bilgili, ‘cinsel saldırı’ suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklanmasına hükmedildi. Diğer sanıklar Serkan Durmaz ile Hüseyin Şenyurt ise beraat etti.

Hasan Bilgili’nin avukatı aracılığıyla yaptığı istinaf başvuruları Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 27’nci Ceza Dairesi tarafından esastan reddedildi. Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi ise yargılama sürecinin usul ve kanuna uygun yapıldığına karar vererek, mahkeme kararının onanmasına hükmetti.

Ankara Veterinerler Odası, Hasan Bilgili’nin diplomasının el konulmasına ve meslekten men edilmesine karar verdi. Bu karar Türkiye Veteriner Hekimler Birliği tarafından da onaylandı. Bilgili’nin avukatı, bu karara itiraz ederek Ankara 5’inci İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Ancak mahkeme, ‘cinsel saldırı’ suçundan 9 yıl hapis cezası aldığı gerekçesiyle davayı reddetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Veteriner Profesör Cinsel Saldırıya 9 Yıl Hapis!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin