1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Vietnam’da Yagi Tayfunu 14 ölü, 187 yaralı ve 13 kayıp!

Vietnam’da Yagi Tayfunu 14 ölü, 187 yaralı ve 13 kayıp!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vietnam’ın kuzeyinde etkili olan Yagi Tayfunu’nun sebep olduğu afet ve kazalar sonucunda ölenlerin sayısı 14’e, yaralıların sayısı ise 187’ye yükseldi. Ayrıca, 13 kişi de hala kayıp durumda. Tayfun nedeniyle Vietnam’ın kuzeyinde bulunan kıyı kentlerinden 50 binden fazla kişi tahliye edildi. Quang Ninh eyaletinde çoğunluğu balıkçılara ait 25 tekne, büyük dalgalar ve şiddetli rüzgarlar nedeniyle alabora oldu ve suda kaybolan 13 balıkçı halen aranıyor.

Tayfunun etkisiyle çok sayıda trafo ve iletişim hattı zarar gördüğü için elektrik kesintileri yaşandı. Ayrıca, tayfun 3 bin 400’den fazla ev ve birçok tarım arazisine de zarar verdi. Vietnam yönetimi, tayfunun etkili olduğu bölgelerde yardım ve kurtarma operasyonları düzenlemek üzere binlerce askeri personel görevlendirdi. Tayfunun etkisi çerçevesinde yapılan açıklamalara göre, dün Çin’in Haynan eyaletinde meydana gelen tayfun, 4 kişinin ölümüne ve 95 kişinin yaralanmasına sebep oldu.

Yagi Tayfunu, 3 Eylül tarihinde Filipinler’in kuzey bölgelerini vurmuş ve şiddetli yağış, sel ve toprak kayması yaşanmıştı. Bu olayda 20 kişi hayatını kaybederken, 26 kişi de kaybolmuştu. Yagi Tayfunu’nun etkileri geniş bir alana yayılarak bölgede ciddi hasara yol açmıştır. Tayfunun şiddeti nedeniyle bölgedeki insanlar ve mülkler büyük risk altındadır.

Vietnam hükümeti, sürdürülen kurtarma çalışmaları kapsamında adı geçen bölgelere yardım ve destek sağlamak amacıyla gerekli önlemleri almaktadır. Tayfunun neden olduğu felaket henüz devam etmekte olup, kayıp kişilerin bulunması için arama kurtarma ekipleri aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Tayfunun yol açtığı hasarların onarılması ve afetten etkilenen vatandaşlara destek sağlanması için ilgili kurumlar koordineli bir şekilde çalışmaktadır.

Sonuç olarak, Yagi Tayfunu’nun Vietnam ve diğer Asya ülkelerinde yol açtığı felaketler ciddi can kayıplarına ve mal kayıplarına sebep olmuştur. Bölge yetkilileri, yaşanan afetlerin etkilerini azaltmak ve hasarları en aza indirmek için büyük çaba sarf etmektedirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vietnam’da Yagi Tayfunu 14 ölü, 187 yaralı ve 13 kayıp!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin