1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Voleybol Yöneticisi Koca, İhmal Suçuna 50 Bin TL Tazminat Ödeyecek

Voleybol Yöneticisi Koca, İhmal Suçuna 50 Bin TL Tazminat Ödeyecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa’da bir boşanma davasında kadın, işi nedeniyle sık sık seyahatlere giden voleybol yöneticisi kocasının kendisini ve çocuğunu ihmal ettiğini iddia etti. Kadın, kocasının ailesini de ihmal ettiğini ve sosyal ortamlara girmediklerini belirterek boşanma ve 50 bin lira manevi tazminat talep etti.

Koca ise, eşinin küçük sorunlarda evi terk etmeyi alışkanlık haline getirdiğini, ailesiyle görüşmek istemediğini ve kıskançlık nedeniyle sinir krizleri geçirdiğini iddia etti. Koca da 20 bin lira manevi tazminat talep etti.

Mahkeme, kocayı eşini ve çocuğunu ihmal etmekle, seyahatlerde eşini götürmemekle ve özel günlerde yanında olmamakla suçlu buldu. Kadının da kıskançlık nedeniyle haksızlık yaptığına karar verdi ve boşanmanın ardından kadının aylık 2 bin 500 lira tedbir ve yoksulluk nafakası ile 50 bin lira manevi tazminat almasına hükmetti.

Tarafların itirazı üzerine İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararının usul ve kanuna uygun olduğunu belirterek itirazı reddetti. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de kocayı ağır kusurlu bulan yerel mahkeme kararını onadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Voleybol Yöneticisi Koca, İhmal Suçuna 50 Bin TL Tazminat Ödeyecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin