1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Volkswagen, Araçlarına ChatGPT’i Entegre Ediyor: Hangi Modellerde Kullanılacak?

Volkswagen, Araçlarına ChatGPT’i Entegre Ediyor: Hangi Modellerde Kullanılacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yılın başlarında, 2024’ün ikinci çeyreğinden itibaren araçlarına ChatGPT entegre etme planlarını açıklayan Volkswagen, bu özelliği birçok otomobile ekledi. Yeni süper güçlü sesli asistan araç sahiplerine ısıtma, iklimlendirme ve genel bilgi sorularını yanıtlama gibi temel işlevleri kontrol etme imkanı sağlayacak. VW, kullanıcıları yeni bir hesap oluşturmaları veya uygulama yüklemeleri konusunda zorlamayacak.

ChatGPT özelliği, Volkswagen’in yeni modelleri arasında yer alıyor. Yeni Golf, Tiguan, ve Passat gibi popüler modellerin yanı sıra ID.7, ID.4, ID.5 ve ID.3 gibi elektrikli otomobiller de bu özelliğe sahip. Kullanıcılar, araçtaki temel işlevler için asistandan yararlanabilecekler. ChatGPT, “Merhaba IDA” gibi uyandırma kelimeleri veya direksiyondaki bir düğme ile etkinleştirilebilecek. VW, soruların ve yanıtların veri koruması için hemen silindiğini belirtiyor.

Otomobil endüstrisinde yapay zeka kullanımı giderek yaygınlaşıyor. TomTom ve Microsoft’un ortaklığı gibi büyük işbirlikleri yapılmasıyla, pek çok otomobil üreticisi üretken yapay zekâ sistemlerini araçlarına entegre etmeye başladı. Mercedes-Benz de seçili araçlarına ChatGPT desteği eklemişti.

Volkswagen’in ChatGPT entegrasyonu, kullanıcıların araçlarını daha akıllı hale getirerek hem sürüş deneyimini geliştirecek hem de günlük yaşamı kolaylaştıracak. Otomobil endüstrisindeki bu yapay zeka atılımı, otomobil üreticileri arasında rekabeti artırarak kullanıcılarına daha iyi ve daha donanımlı araçlar sunmayı hedefliyor. Volkswagen’in ChatGPT özelliğini birçok yeni modeline eklemesi, markanın teknolojiye olan yatırımını ve yenilikçi yaklaşımını gösteriyor. Sonuç olarak, artan yapay zeka kullanımıyla otomobillerin akıllı hale gelmesi, ilerleyen yıllarda otomotiv endüstrisinde önemli bir trend haline gelmeye devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Volkswagen, Araçlarına ChatGPT’i Entegre Ediyor: Hangi Modellerde Kullanılacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin