1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Volkswagen Grubu, Avrupa’da Batarya Üretimini Yavaşlatıyor: İşte Nedenleri

Volkswagen Grubu, Avrupa’da Batarya Üretimini Yavaşlatıyor: İşte Nedenleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Volkswagen Grubu, Avrupa’da batarya üretimini yavaşlatma kararı aldı çünkü elektrikli araçların talebi azalmıştı. Avrupa’daki batarya tesislerinin tam kapasiteye ulaşması beklenen tarihi erteledi. Perşembe günü açıklama yapan CFO Arno Antlitz, Alman üreticinin önümüzdeki yıl üretime başlayacağını belirtti ancak tesislerin tam kapasiteye ulaşması beklenenden uzun sürecekti.

Düşen talep nedeniyle Avrupa ve dünya çapında elektrikli araç talebi yavaşladı ve üreticilerin gelecek planlarını gözden geçirmelerine neden oldu. Volkswagen Grubu, özellikle Çin pazarında hedeflerine ulaşamadığı için bazı planlarını iptal etti. Bunlardan biri, 2 milyar euroluk yatırımla kurulacak olan PowerCo tesislerinden biriydi.

PowerCo şu anda Avrupa’daki iki tesiste aktif olarak üretim yapmaktaydı. Ancak düşük talep nedeniyle planları iptal etmek zorunda kaldılar. Volkswagen Grubu, elektrikli araçlara olan talebin azalmasıyla birlikte Avrupa’da batarya üretimini yavaşlatma kararı aldı. CFO Arno Antlitz’in açıklamalarına göre, hala üretime başlamaya devam edecekler ancak tesislerin tam kapasiteye ulaşması uzun sürebilirdi.

Bu durum, Avrupa ve dünya genelinde elektrikli araç talebinin düşmesiyle doğru orantılıydı. Üreticiler, gelecek planlarını gözden geçirirken özellikle Çin pazarındaki beklentilerini karşılayamamışlardı. Bu nedenle, Volkswagen Grubu gibi şirketler bazı yatırım planlarını iptal etmek zorunda kalmışlardı. PowerCo tesislerinden birinin iptal edilmesi de bu kararların bir sonucuydu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Volkswagen Grubu, Avrupa’da Batarya Üretimini Yavaşlatıyor: İşte Nedenleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin