1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Volkswagen Grubu Çin’deki Zor Durumu Tersine Çevirmeye Çalışıyor – Yatırımcılarını İkna Etmek İçin Zorlu Mücadele

Volkswagen Grubu Çin’deki Zor Durumu Tersine Çevirmeye Çalışıyor – Yatırımcılarını İkna Etmek İçin Zorlu Mücadele

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin pazarındaki liderliğini kaybeden Volkswagen Grubu, yatırımcıları tekrar kazanabilmek için zorlu bir dönemden geçiyor. 15 yıllık liderliğini geçen yıl BYD’ye kaptıran Volkswagen, Çin pazarındaki satışlarını düşürerek kötü bir döneme girdi. Geçen yıl 4.2 milyon otomobil satan Volkswagen, 2023 yılında bu rakamı 3.2 milyona kadar düşürdü. Ayrıca, Volkswagen’in Çin’deki kârları da ciddi şekilde azaldı, 4-5 milyar euro seviyesinden 1.5-2 milyar euro seviyelerine geriledi.

Volkswagen, BYD’nin liderlik koltuğunu devralmasının ardından pazar payını geri kazanmak için 2026 yılına kadar bir toparlanma sürecine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Ancak, yatırımcılar bu sürecin gerçekleşeceğine ikna olmadılar. UBS analisti Patrick Hummel, “Volkswagen’in kötü gidişatını durdurabileceğine dair piyasayı ikna edebileceğinden şüpheliyiz.” şeklinde ifade etti. CEO değişikliği ile atılan adımların yanı sıra, şirket Çin’de yeni ortaklıklar kurdu ve elektrikli araç modelleri için XPeng ile işbirliği yaptı.

Öte yandan, yatırımcılar VW’nin geleceği konusunda hala endişeli. Şirketin Çin Günü ve Pekin’deki otomobil fuarı etkinliklerine odaklanması beklenirken, hisse senetlerinde görülen düşüşler endişe yaratıyor. CEO Oliver Blume liderliğinde alınan önlemlere rağmen, VW’nin hisseleri yaklaşık yüzde 13 değer kaybederken, rakip Stellantis’in hisse fiyatı ise neredeyse iki katına çıktı.

Hem şirketin mücadelesi hem de yatırımcıların endişeli durumu, Volkswagen Grubu’nun önümüzdeki dönemde nasıl bir ivme yakalayacağı konusunda merak uyandırıyor. Yatırımcıların şirketin geleceğine dair güvenlerini yeniden kazanabilmek için VW’nin attığı adımların etkili olup olmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Bu sebeple, Volkswagen Grubu’nun önümüzdeki dönemdeki performansı büyük bir önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Volkswagen Grubu Çin’deki Zor Durumu Tersine Çevirmeye Çalışıyor – Yatırımcılarını İkna Etmek İçin Zorlu Mücadele
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin