1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Volkswagen İş Konseyi Başkanı: “Yönetim Kurulu Almanya’daki Fabrikaları Kapatmayı Planlıyor”

Volkswagen İş Konseyi Başkanı: “Yönetim Kurulu Almanya’daki Fabrikaları Kapatmayı Planlıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Volkswagen tarafından alınması planlanan önlemler, Almanya’da büyük bir endişe yaratmış durumda. Volkswagen İş Konseyi Başkanı Daniela Cavallo, Wolfsburg’da işçilere yönelik gerçekleşen bilgilendirme etkinliğinde konuşarak, yönetim kurulunun en az üç Volkswagen fabrikasını kapatma planları olduğunu açıkladı. Ayrıca, diğer tesislerin de küçüleceğinin sinyallerini verdi. Cavallo, bu durumun işten çıkarmaları da beraberinde getireceğini belirtti. Yönetimin, Almanya’daki tüm fabrikaları küçültme hedefinde olduğunu söyleyen Cavallo, iş gücü, vardiyalar ve montaj hattında azaltmaya gidileceğini ifade etti.

Daniela Cavallo, Alman hükümetinden acilen bir master plan hazırlayarak sanayinin gerilemesini durdurmasını istedi. Cavallo, henüz hangi fabrikaların etkileneceği veya işten çıkarılacak personel sayısı hakkında detaylı bilgi vermedi. Ancak, Cavallo, Volkswagen Yönetim Kurulu’nun planlarına karşı olduklarını ve tüm yönetim kurulu üyelerini uyardığını dile getirdi.

2024 yılı Eylül ayında, Volkswagen’in tasarruf ve maliyet azaltma önlemleri kapsamında ülkedeki fabrikalarını ilk kez kapatacağı duyurulmuştu. Bu durum, 30 yıllık istihdam koruma anlaşmasının 5 yıl erken sonlandırılmasını da beraberinde getirecek. Volkswagen, yüksek enerji ve iş gücü maliyetlerinin rekabet gücünü azaltması ve satışlardaki düşüşü gerekçe göstererek bu adımı atacak.

Almanya’da 300 bin kişiye istihdam sağlayan Volkswagen, 2026 yılına kadar 10 milyar avroluk tasarruf ve maliyet azaltma hedefini gerçekleştirmeyi planlamaktaydı. Alman otomotiv sektöründe yaşanan baskılar, enflasyonist etkiler, yavaş ekonomik büyüme, rakip üreticilerin rekabeti ve elektrikli araçlara geçiş gibi faktörler, şirketleri maliyetleri düşürmeye zorluyor. Bu süreçte, Alman otomobil üreticileri, rekabet güçlerini korumak için önemli adımlar atmaya çalışıyor.

Almanya’nın otomotiv sektöründe elektrikli araçlara geçişin zorlukları ve maliyetlerine dair büyük yatırımlar yapılması, sektörü daha da zor bir konuma sokuyor. Alman otomotiv endüstrisi, bu değişim sürecinde sıkıntılı günler geçirirken, şirketlerin maliyetleri düşürme ve rekabetçi kalmaya odaklanması gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Volkswagen İş Konseyi Başkanı: “Yönetim Kurulu Almanya’daki Fabrikaları Kapatmayı Planlıyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin