1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Volvo Elektrikli Araç Hedefinden Vazgeçiyor: 2030’a Kadar Hibrit Modeller de Sunacak!

Volvo Elektrikli Araç Hedefinden Vazgeçiyor: 2030’a Kadar Hibrit Modeller de Sunacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Volvo, elektrikli araç üretme hedefinden vazgeçerek 2030 yılına kadar hibrit modeller de sunmayı planlıyor. Avrupa ve dünya genelinde elektrikli araç talebinde yaşanan düşüş, üreticileri alternatif planlar yapmaya yöneltiyor. Geçmiş yıllara kıyasla elektrikli araçlara olan ilgi azaldığı için bazı otomobil markaları içten yanmalı motorlara yatırım yapmaya başladı. Volvo da 2030 yılına kadarki planlarında değişiklik yaptı.

Volvo, ilk başta tüm ürün gamını elektrikliye dönüştürme hedefiyle ilerliyordu. Ancak son açıklamalarına göre, şirket bu hedefinden geri adım attı. Volvo, 2030 yılına kadar sadece tamamen elektrikli araçlar üretme amacını değiştirerek, hibrit araçları da satmayı planlıyor. Üç yıl önce duyurulan bu hedefin değişmesinin ardında, piyasa koşullarındaki değişikliklerin etkili olduğu belirtildi. Bazı büyük pazarlarda elektrikli araçlara olan talep azalırken, Çin’de üretilen elektrikli araçlara getirilen vergiler de belirsizliği artırdı.

General Motors ve Ford gibi diğer otomobil üreticilerinin de elektrikli araç hedeflerinden vazgeçtiği dönemde, Volvo da 2030 yılına kadar üretiminin en az yüzde 90’ının elektrikli araçlar ve şarj edilebilir hibritlerden oluşacağını öngörüyor. Sahip olduğu bu yeni planlarla Volvo, gelecekteki araç üretim sürecinde dengeli bir yaklaşım benimseyerek hem elektrikli araçları hem de hibrit modelleri müşterilerine sunmayı hedefliyor.

Bu değişimle birlikte, Volvo’nun pazardaki konumunu koruması ve taleplere uygun hareket etmesi bekleniyor. Elektrikli araç üretimine odaklanan firmaların, piyasadaki değişen dinamiklere uyum sağlayarak ileriye dönük stratejiler geliştirmesi gereken bir dönemde, Volvo’nun hibrit modellerle genişleyen ürün gamı çeşitliliğiyle rekabet avantajı elde etmesi hedefleniyor. Dolayısıyla, otomotiv endüstrisindeki bu dönüşüm sürecinde Volvo’nun yeni stratejisi, sektördeki diğer markaların da izleyeceği yolun bir göstergesi olarak kabul edilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Volvo Elektrikli Araç Hedefinden Vazgeçiyor: 2030’a Kadar Hibrit Modeller de Sunacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin