1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Xiaomi Elektrikli Otomobili SU7’nin Tanıtımıyla Şirketin Hisseleri Yükseliyor!

Xiaomi Elektrikli Otomobili SU7’nin Tanıtımıyla Şirketin Hisseleri Yükseliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Xiaomi, 28 Aralık’ta gerçekleştirdiği etkinlikte ilk elektrikli otomobili olan SU7’yi tanıttı. Bu otomobil, Mi markası altında üç farklı sürüm olarak piyasaya sürüldü: SU7, SU7 Pro ve SU7 Max. Fiyatları sırasıyla 29 bin 900 dolar, 34 bin dolar ve 41 bin 500 dolardan satılan bu otomobillere olan ilgi oldukça yüksek. Sadece 27 dakikada 50 bin adet satış hedefini aşan Xiaomi SU7 için gelen sipariş sayısı 100 bini geçti. Bu durum, şirketin borsadaki değerine de olumlu yansıdı.

Xiaomi’nin piyasa değeri, elektrikli otomobiline olan ilgi ve başarısıyla 4 milyar dolar arttı ve GM ve Ford gibi büyük markalara yaklaştı. Şirketin piyasa değeri kısa süre içerisinde 55 milyar dolara ulaşarak Ocak 2022’den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Bununla birlikte, Xiaomi’nin otomobil işinde mali açıdan zorlanabileceği belirtiliyor. Analistler, her bir araç için 10 bin dolar zarar edileceğini tahmin ediyor. Ancak şirketin finansal gücü ve akıllı telefon alanındaki uzmanlığıyla bu zorlukların üstesinden gelebileceği düşünülüyor.

Xiaomi, önümüzdeki 10 yıl içinde araç işine 10 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Otomobil, Çin’de Beijing Automotive Industry Holding (BAIC) tarafından Xiaomi adı altında üretilecek. Otomobilin pilleri, 800 kilometreye kadar sürüş menziline sahip olan Çin’in en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD ve yerli pil devi CATL tarafından sağlanacak. Bu sayede, Xiaomi’nin otomobil sektöründeki yerini sağlamlaştırması ve başarılı olması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Xiaomi Elektrikli Otomobili SU7’nin Tanıtımıyla Şirketin Hisseleri Yükseliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin