1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yamanlar Dağı’nda Büyük Zarar: 17 Ev Yanarak Yok Oldu

Yamanlar Dağı’nda Büyük Zarar: 17 Ev Yanarak Yok Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yamanlar Dağı’nda 15 Ağustos’ta saat 21.00 sıralarında başlayan ve rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, Karşıyaka ilçesinde yerleşim yerlerini etkiledi.

Yangında toplamda 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı ve 44 iş yeri tahliye edildi. Yangın, 3 mahallenin boşaltılmasına neden oldu ve yaklaşık 1600 hektarlık alanda etkili oldu. Yangın Karşıyaka’da başladı ve Bayraklı ile Çiğli ilçelerine yayıldı. Kentin birçok noktası duman altında kaldı ancak yangın dün 12.30 sıralarında kontrol altına alındı.

Onur Mahallesi’nde yaşayan ve evi yangında yanan İbrahim Mızrak, olayı şöyle anlattı: “Oğlumun evi yanıyordu, gelip yardım etmek istedik ancak her şeyi kaybettik. Evimiz kül oldu. Şu an arabada yaşıyoruz, yerimize izin verilirse yeniden ev yapmak istiyoruz.”

İbrahim Mızrak’ın kızı Yağmur Mızrak ise evinin yanma anını uzaktan izlediğini ve hiçbir eşyasını kurtaramadığını belirtti. Üniversiteye dönüş için hazırlık yaparken hiçbir eşyasının olmadığını belirten Yağmur, evlerin en kısa sürede yapılmasını ve mahallenin eski haline dönmesini umduğunu dile getirdi.

Evlerin yandığı başka bir aile olan Aysun Aydın, Ali Aydın ve torunlarının yaşadığı evi yapan Mehmet Eliaçık, ailesinin yangın anında nasıl kurtulduğunu anlattı ve zararlarının telafisini umduklarını söyledi.

Mahalleden Şahin Çetin, yangın sırasında ailesinin zar zor kurtulduğunu ve itfaiyenin yoğun müdahalesine rağmen evlerinin yandığını anlattı. Oğlunun sağlık sorunları nedeniyle endişe içinde olduklarını dile getirdi ve yardım çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yamanlar Dağı’nda Büyük Zarar: 17 Ev Yanarak Yok Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin