1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Yapay Zekâ ve Kadın: Adalet İçin Yeni Bir Perspektif

Yapay Zekâ ve Kadın: Adalet İçin Yeni Bir Perspektif

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından 2014 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, “Varoluşta eşitlik, sorumlulukta adalet” ilkesiyle hareket ederek, bu yıl “Yapay Zekâ ve Kadın” ana temasıyla düzenleniyor. Zirve, 8-9 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek ve dünya genelinden uzmanlar, akademisyenler ve araştırmacıları bir araya getirerek, kadınların daha adil ve güvenli bir geleceğe sahip olması için teknolojinin nasıl kullanılabileceğini derinlemesine tartışacak.

Zirvenin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarıyla başlayacak ve KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu detayları paylaşacaklar. Gümrükçüoğlu, Zirve’nin farklı ülkelerin Aile, Kadın ve Teknoloji Bakanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek ilk oturumuna dikkat çekti.

Yapay zekânın sunduğu fırsatlar ve içerdiği tehditlerin tartışılacağı Zirve’de, KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, yapay zekânın cinsiyet ayrımcılığına yol açabileceğine dikkat çekti. Örneğin, Amazon’un geliştirdiği yapay zekâ tabanlı işe alma aracı erkek adayları kadınlara göre daha fazla tercih etmişti. Bu durum, yapay zekâ uygulamalarının mevcut eşitsizlikleri güçlendirebileceğini gösteriyor.

Zirve’nin amacı, daha adil bir geleceğin inşası için yapay zekâ teknolojilerine ışık tutmak. Yapay zekânın toplumsal cinsiyet eşitliğine ve adaletine etkisi ve yapay zekânın etik ilkeleri ve denetimi gibi konular masaya yatırılacak. KADEM, kadınların teknoloji ve yapay zekâ ile etkileşimini disiplinler arası bir perspektifle ele alarak kadın haklarını daha derinlemesine incelemeyi planlıyor.

Zirve, yapay zekâ ve kadın temasıyla gerçekleşecek olup, teknolojinin kadın hakları üzerindeki etkilerini ve fırsatları ele alacak. Ayrıca Zirve’de yapay zekânın farklı kullanımları ve etik tartışmalar da gündeme gelecek. Söyleşi noktalarında ise Gazze’ye yönelik saldırılarda yapay zekânın nasıl kullanıldığı tartışılacak. Sonuç bildirgesiyle sona erecek Zirve, kadınların güçlenmesi ve farkındalığın artırılması amacıyla önemli bir platform olacak.

Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, Kadın ve Demokrasi Vakfı tarafından 2014 yılından bu yana düzenlenen, kadın hakları alanında önemli adımlar atmayı amaçlayan bir etkinliktir. Temaları her seferinde farklı olan Zirve, dünya genelinden uzmanları bir araya getirerek kadın hakları konusunda farkındalık yaratmayı hedeflemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yapay Zekâ ve Kadın: Adalet İçin Yeni Bir Perspektif
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin