1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığı Seçimlerinde İlginç Sonuç: Mustafa Kurtaran 177 Oyla Başkan Seçildi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığı Seçimlerinde İlginç Sonuç: Mustafa Kurtaran 177 Oyla Başkan Seçildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığı seçimini Mustafa Kurtaran kazandı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nde haftalardır devam eden başkanlık seçimi sona erdi. Seçimlerde Daire Başkan Vekili Hakan Yüksel ile üye Mustafa Kurtaran aday oldu. Seçimler 47’inci turda sonuçlandı ve Mustafa Kurtaran, 177 oy alarak 3. Ceza Dairesi Başkanı seçildi. Önceki başkan Muhsin Şentürk’ün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na seçilmesi nedeniyle başkanlık koltuğu boş kalmıştı.

Muhafazakar kökenli Mustafa Kurtaran’ın seçiminin ardında, Yargıtay üyelerine verdiği mesajların etkili olduğu belirtiliyor. Kurtaran, seçim sürecinde diğer üyelere, “Artık bu daireden operasyonel kararlar çıkmayacak. Önemli dosyaları dairenin tüm üyeleriyle birlikte karar vereceğiz. Özel heyetler kurmayacağız” dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Can Atalay kararıyla da gündeme geldiği biliniyor. Can Atalay davasında verilen kararın uygulanmaması ve Hakan Yüksel’in kararın altına imza atması tepkilere yol açmıştı. Yeni Başkan Mustafa Kurtaran’ın Can Atalay kararını sert bir şekilde eleştirdiği biliniyor.

Diğer yandan, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Ankara Adliyesi’nde Hasan Şatır’ın görevden alındığı bir gelişme yaşandı. Şatır, Ayhan Bora Kaplan davasında verdiği kararlara yönelik yapılan itirazlar nedeniyle Yargıtay Savcılığı’na geçici olarak atandı. Bu durum Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda rahatsızlık yaratmış ve Şatır’ın emekliye ayrılacağı öğrenilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığı Seçimlerinde İlginç Sonuç: Mustafa Kurtaran 177 Oyla Başkan Seçildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin