1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yargıtay kararı sonrası Mücella Yapıcı’nın duruşması görüldü!

Yargıtay kararı sonrası Mücella Yapıcı’nın duruşması görüldü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 28 Eylül 2023 tarihinde Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku gibi 8 sanığın yer aldığı bir davada verilen cezaları onayladı. Bu kapsamda Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku’ya ise 18 yıl hapis cezası kesinleşti. Ancak diğer sanıklardan Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi ve Hakan Altınay’ın mahkumiyet kararları bozularak, Yapıcı ve Altınay için adli kontrolle tahliye kararı verildi.

Yeniden yargılanan bu davada, Mücella Yapıcı, Ali Hakan Altınay ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin üçüncü duruşması, bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya sanık avukatları ve İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü avukatı da katıldı. Mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada Yapıcı’nın “2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçundan beraat ettiği ve kararın kesinleştiği dosyanın mahkemeye gönderildiğini belirtti.

Avukatlar, eksik hususların giderilmesini talep etti ve mahkeme, esasa ilişkin mütalaasını hazırlaması için dosyanın duruşma savcısına gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Bu süreçte, sanıkların avukatları ve mahkeme heyeti arasında detaylı incelemeler ve değerlendirmeler yapılarak, davaya ilişkin kararın en doğru şekilde verilmesi için gerekli adımlar atıldı. Bu süreçte adil yargılama ilkesi ve hukuki prosedürler titizlikle takip edildi.

Duruşmanın ardından dosyanın duruşma savcısına gönderilmesi ve esasa ilişkin mütalaanın hazırlanması, davaya ilişkin mahkemenin daha detaylı bir inceleme yaparak nihai kararını verme sürecini başlatacaktır. Bu süreçte sanıkların lehine veya aleyhine delillerin değerlendirilmesi ve adaletin sağlanması için titiz bir çalışma yürütülmektedir. Davanın gelecekteki duruşmalarında da adil yargılanma hakkı ve hukukun üstünlüğü ilkeleri doğrultusunda gereken adımlar atılmaya devam edilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yargıtay kararı sonrası Mücella Yapıcı’nın duruşması görüldü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin