1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yargıtay’da Yeni Adli Yıl Açılışı: Adalet Bakanı Tunç, Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Yargıtay Üyeleriyle Buluştu!

Yargıtay’da Yeni Adli Yıl Açılışı: Adalet Bakanı Tunç, Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Yargıtay Üyeleriyle Buluştu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yargıtay’da gerçekleştirilen yeni adli yıl açılış resepsiyonuna Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya, AYM üyeleri, Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, Yargıtay üyeleri ve birçok davetli katılım gösterdi. Adalet Bakanı Tunç, resepsiyonda basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, yeni anayasa konusuna ilişkin, ülkenin katılımcı ve kapsayıcı bir anayasa yapabileceğini, mevcut anayasanın darbe anayasası olduğunu ve değişiklikler yapılması gerektiğini belirtti. Anayasada yapılan reformların önemine vurgu yaparak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni bir anayasa oluşturma görevini yerine getirmesi gerektiğini aktardı. Yargıyla ilgili yapılan düzenlemelerin ve hükümet sistemiyle ilgili değişikliklerin önemine değindi.

Adalet Bakanı Tunç, 2012 yılında gerçekleştirilen bireysel başvuru düzenlemesinin Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasında tartışmalara sebep olduğunu aktardı. Bu tartışmaların giderilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önemine vurgu yaparak yapılan değişikliklerin toplumsal etkisine dikkat çekti. Yemini kanunen yapılanların önemine işaret eden Bakan Tunç, teğmenlerin yemin törenindeki olumsuz söylem ve davranışlardan kaçınılması gerektiğini belirtti. Toplumu rahatsız edecek eylem ve söylemlerden kaçınılması gerektiğini vurgulayarak asıl yeminin kanunen gerçekleştirilen yemin olduğunu dile getirdi. Yanlış yorumlanacak davranışlara fırsat verilmemesi gerektiğini ve disiplin hükümlerine uyulması gerektiğini aktardı.

Resepsiyon, yüksek yargı mensuplarını ve davetlileri bir araya getirerek adli yılın açılışını kutladı. Adalet Bakanı Tunç’un konuşmaları, yeni anayasa ve yargıyla ilgili yapılan düzenlemeler hakkında önemli bilgiler içeriyordu. katılımcı ve kapsayıcı bir anayasa yapılması gerektiğine vurgu yaparak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Yemin törenlerinde toplumu rahatsız edecek davranışlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı. Bakan Tunç’un açıklamaları, ülkenin hukuk sistemi ve yargı alanındaki gelişmeler hakkında önemli ipuçları verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yargıtay’da Yeni Adli Yıl Açılışı: Adalet Bakanı Tunç, Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Yargıtay Üyeleriyle Buluştu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin