1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yargıtaydan Adnan Oktar’a şok onay!

Yargıtaydan Adnan Oktar’a şok onay!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yargıtay’ın 1.Ceza Dairesi, Adnan Oktar’a verilen 8 bin 658 yıl hapis cezasını ve Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü üyelerine verilen cezaları onayladı. Gerekçeli karara göre, Adnan Oktar’a verilen 8 bin 658 yıl hapis cezasının da dahil olduğu örgüt üyeleri hakkındaki hükümler kesinleşti. Örgüt üyeleri cinsel istismar, kasten öldürmeye teşebbüs, eziyet, eğitim hakkının engellenmesi, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, kişisel verilerin izinsiz kaydedilmesi gibi çeşitli suçlardan cezalandırıldı.

Adnan Oktar’ın silahlı suç örgütünün üyelerini diri tutmak ve deşifre olan üyelerinin yerine yeni üyeler kazandırmak amacıyla avukatlar ve sosyal medya grubu üzerinden oluşturduğu “güncel yapılanması”na ilişkin 20 sanığın yargılandığı davada, 6 avukatın dosyasının ayrılmasına karar verildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, Adnan Oktar ve bazı tutuklu sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. 9 tutuksuz sanığın katıldığı duruşmada, sanık avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada konuşan avukat Serhat Sinan Kocaoğlu, müvekkilinin özel yargılama usulüne tabi tutulması gerektiğini belirterek, dosyanın Adalet Bakanlığı’na gönderilmesi ve yargılamanın Ankara’da yapılması gerektiğini savundu.

Mahkeme başkanının uyarıları üzerine avukat Kocaoğlu, savunma hakkının engellenmemesi gerektiğini belirterek taleplerini sundu. Mahkeme heyeti, Arzu Gül, Ayşe Toprak, Burak Temiz, Sinem Mollahasanoğlu, Pelin Durmuş ve Tuğba Bal’ın dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

Duruşma esnasında, Esra Saraçoğlu adlı tutuksuz sanık, iddianamenin boş olduğunu savunarak tahliyesini istedi. Daha sonra duruşma yarına ertelendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede Adnan Oktar ve diğer örgüt yöneticilerinin suçlamaları ve faaliyetleri detaylı bir şekilde yer aldı. Oktar’ın örgütü diri tutmak amacıyla yaptığı faaliyetler ve suçlamalar iddianameye yansıdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yargıtaydan Adnan Oktar’a şok onay!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin