1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yargıtay’dan şok karar! Alperen’in ölümüyle ilgili verilen cezalar onandı mı?

Yargıtay’dan şok karar! Alperen’in ölümüyle ilgili verilen cezalar onandı mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, 2017 yılında Çiğli ilçesinde bir okul servis minibüsünde unutulmasının ardından hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin’in ölümüne ilişkin dört sanığa verilen hapis cezalarını onayladı. Sanıklar arasında anaokulu sahibi ve işletmecisi Yurdagül İşgören’e 7 yıl 6 ay, servis şoförü Taner İşgören’e 6 yıl 8 ay, servis görevlisi Dilara Kamberler’e 5 yıl ve öğretmen Arzu Gülmez’e 2 yıl 6 ay hapis cezaları verilmişti. Karara yapılan itirazlar reddedilerek cezalar onandı. Ancak okul müdürü Bekir Gül’e verilen hapis cezasının eksik olduğu gerekçesiyle bozulmasına karar verildi.

Yargıtay, müdür Gül’ün daha fazla ceza alması gerektiğini belirterek, anaokulunda denetim ve iş disiplini mekanizması oluşturmadığı, gerekli koşulları sağlamayan kişinin çalışmasına izin vererek ölüme sebep olduğu için “bilinçli taksir” suçlamasıyla karşı karşıya olması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle hükmün bozulmasına karar verildi.

Karara muhalefet şerhi koyan üye hakim ise, olaydaki ihmalleri sıralayarak çocuğun hayatını kaybetmesinde sorumlu olanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirtti. Ailenin avukatı Diş de, servis şoförü, servis görevlisi, öğretmen ve okul müdürünün peş peşe gelen ihmallerinin kabul edilemez olduğunu ve verilen cezaların yetersiz olduğunu savundu.

Alperen Sakin’in babası Serkan Sakin, karardan memnun olmadıklarını, adalet arayışlarını sürdüreceklerini ifade etti. Ailenin avukatı Şenol Diş ise tüm sanıkların ihmalinin söz konusu olduğunu ve daha yüksek cezalar almaları gerektiğini belirtti. Olayın tüm detayları ve hukuki süreç sonunda verilen kararlar göz önüne alındığında, çocuğun ölümüne sebep olan ihmallerin ciddiyeti ortaya çıkmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yargıtay’dan şok karar! Alperen’in ölümüyle ilgili verilen cezalar onandı mı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin