1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yarın Türkiye’de Şiddetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!

Yarın Türkiye’de Şiddetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, bu gece Adana’nın doğusu, Osmaniye ve Hatay’ın batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Aynı zamanda, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari’nin güneyi ile yarın sabah saatlerinden itibaren Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van’ın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak olacağı tahmin edilmektedir.

Diğer yandan, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ın iç kesimlerinde de yağış beklenmektedir. Bu yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması öngörülmektedir.

Ayrıca, Batı Akdeniz’in batısında da fırtına uyarısı yapılmıştır. Rüzgarların cuma günü öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden eseceği ve Antalya Körfezi’nde cumartesi öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın cumartesi akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği belirtilmektedir.

Bu meteorolojik durumlar doğrultusunda, bölge halkının dikkatli olması, ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuz koşullara karşı önlem alması tavsiye edilmektedir. Ayrıca, açık alanda bulunanlar rüzgarın etkisine karşı dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminlerini güncel olarak takip etmeyi ve uyarıları dikkate almaya devam etmeyi önermektedir. Yaşanabilecek olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmak, can ve mal güvenliğini korumak adına önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yarın Türkiye’de Şiddetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin