1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yarın Türkiye’de Yağışlı ve Fırtınalı Hava Bekleniyor!

Yarın Türkiye’de Yağışlı ve Fırtınalı Hava Bekleniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, ülkemizin genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kuzey Marmara, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu bölgelerinde, Bursa, Afyonkarahisar, Denizli ve Muğla çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışlar, Batı Akdeniz iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir ve Karaman hariç), Orta Karadeniz, Kastamonu, Karabük, Muğla, Afyonkarahisar ve Denizli’nin doğu kesimlerinde kuvvetli olabilir.

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar genellikle kuzeyden eserken, Akdeniz ve doğu bölgelerinde güney yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esecek. Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ise güney yönlerden kuvvetli rüzgarlar (50-70 km/saat) olabilir.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’e göre, bugün iç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Marmara’nın kuzeyi ve Akdeniz bölgesinde yağmur bekleniyor. Özellikle öğleden sonra Ankara, Konya, Yozgat, Çorum, Kastamonu, Karabük, Muğla, Adana, Mersin’in kuzeyi ve akşam saatlerinde Samsun’da kuvvetli sağanak yağışlar, su baskınları, taşkınlar, yerel dolu ve yıldırımlara dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapılmıştır.

Ankara Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine dayanarak 28 Mayıs Salı günü Ankara genelinde öğleden sonra kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu. Ayrıca 22 kentte sarı alarm verildi.

Hava durumu tahminlerine göre, Ankara parçalı ve çok bulutlu olacak, aralıklı sağanak yağışların yer yer kuvvetli olabileceği belirtiliyor. İstanbul’da ise parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, akşam saatlerine kadar hafif yağmur yağabilir. İzmir ise parçalı bulutlu olacak. Diğer iller için de benzer şekilde hava durumu tahminleri yapılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yarın Türkiye’de Yağışlı ve Fırtınalı Hava Bekleniyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin