1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yaş Sınırı Düzenlemesi: Ticari Araç Kullanımında Yeni Değişiklikler!

Yaş Sınırı Düzenlemesi: Ticari Araç Kullanımında Yeni Değişiklikler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılı sonuna kadar ticari araç sürücülerinin yaş sınırı olan 69 yaşı, 66’ya düşürüldü. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yönetmelikleri doğrultusunda yapılan bu değişiklik, sektördeki sürücü açığını kapatmayı ve ticaretin akışını sürdürmeyi amaçlıyordu. Ticari taşımacılık yapan sürücüler için yaş sınırının 69’dan 66’ya çekilmesi, 2023 yılının sonuna kadar geçerli olacak şekilde planlandı.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sebep olduğu ticaret koridorlarındaki değişiklikler, Türkiye’de kara yolu ticaret taşımalarının artmasına neden oldu. Bu durum, sürücülerin vize alımı konusunda yaşadıkları zorluklar ve Kahramanmaraş’taki depremlerin eğitimleri olumsuz etkilemesiyle vizeli sürücü ihtiyacını artırdı. Özellikle yeni sürücü arzını olumsuz etkileyen bu durumlar, sektörde yaş sınırı düzenlemesinin 2024 yılı sonuna kadar uzatılmasına neden oldu.

Ticaret hacmindeki büyüme ve sektördeki sürücü açığı, yaş sınırı değişikliğinin ana nedenlerindendi. Yeni düzenlemelerin amacı, ticari araç sürücülerinin güvenliğini artırmak ve sürüş performanslarını yaşa dayalı olarak değerlendirmekti. Bu yaklaşım, sürüş güvenliğini en üst düzeye çıkarmayı hedeflerken, sektörde çalışanların güvenliğini sağlayacak yeni standartları da beraberinde getiriyordu.

Yeni düzenlemeyle birlikte 65 yaş üstü sürücüler için zorunlu olarak her üç yılda bir ehliyet yenileme şartı devam ederken, 80 yaşını dolduran sürücülerde bu süre iki yıla indirildi. Bu düzenleme, yaşlı sürücülerin güvenliğini sağlamak amacıyla yapılmış olup, düzenli sağlık kontrolleri ve araç kullanmaya uygunluk testlerini zorunlu hale getiriyordu. Bu sayede, 65 yaş üstü sürücülerin trafikteki güvenliğini artırmak ve sağlık durumlarını kontrol altında tutarak güvenli sürüş sağlamak amaçlanıyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yaş Sınırı Düzenlemesi: Ticari Araç Kullanımında Yeni Değişiklikler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin