1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yasaklı Madde İçeren Çay Markaları Ortaya Çıktı!

Yasaklı Madde İçeren Çay Markaları Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı, “guvenilirgida.tarimorman.gov.tr” adresinde yayınladığı listede Türkiye’de üretimi ya da satışı yapılan 619 ürüne ‘sakıncalı’ ibaresi eklediğini duyurdu. Listede yer alan 11 çay markasında gıda boyası ve ilaç etken maddelerinin tespit edildiği bildirilirken, bu durum 81 ilde dağıtılan ve milyonlarca vatandaş tarafından tüketilen ürünlere ilişkin endişeleri artırdı. Bakanlık, paylaşılan listedeki ürünlerin insan sağlığını tehlikeye atabilecek şekilde değiştirilmiş veya bozulmuş içeriklere sahip olduğunu vurguladı.

Yasaklı maddelerin bulunduğu çay markaları arasında Agen Çay Pazarlama Akçaabat’ın Agen Öz Tiryaki markasında gıda boyası, Zerotermo’nun karışık bitki çayında ilaç etken maddesi, Nur Baharat’ın Forx5 G4 markalı çayında ilaç etken maddesi, Zerovita’nın Coffee Time kahvesinde ilaç etken maddesi, El-SE Gıda’nın Beyçayır Filiz Çay’ında gıda boyası, On Gıda’nın dökme toz çayında gıda boyası tespit edildi.

Özen Çay San Paz. Nak ve Dış’ın Özen Çay Gold markasındaki çayında gıda boyası, Fito Farma İlaç İçecek Kozmetik ve Kimya’nın Teamonk Aronia Tea’sındaki bitki çayında gıda boyası, Fias Yapı İnşaat Turizm Taşımacılık’ın Hopadan Gold Export markalı çayında gıda boyası, Kaptan Çay Gıda’nın Kaptan Çay’ında gıda boyası, Ertuğrul TOPCAN’a ait Ezberbozan markasının siyah çayında gıda boyası, Fortea Doğal Yaşam Merkezi’nin Fortea Zeynep’in Çayı markasındaki karışık bitki çayında ilaç etken maddesi tespit edildi.

Bu durum, ülkedeki çay tüketiminin önemli bir parçasını oluşturan ve geniş kitleler tarafından tercih edilen markaların güvenilirliği konusunda endişelere yol açtı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın paylaştığı listede yer alan ürünlerin tüketiciler tarafından dikkatlice incelenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı. Türkiye’de gıda güvenliği konusunda hassasiyetin artmasıyla birlikte, bu tür durumların daha sık yaşanmaması adına şeffaf ve güvenilir üretim yöntemlerinin benimsenmesi ve denetimlerin sıkılaştırılması gerektiği belirtildi.

Sonuç olarak, bakanlık tarafından açıklanan sakıncalı gıda ürünleri listesinde yer alan çay markalarındaki yasaklı maddelerin tespit edilmesi, tüketiciler arasında güven sorununa neden oldu. Bu durum, üreticilerin ve denetleyici kurumların daha etkin çalışmalarını gerektirirken, tüketicilerin de dikkatli olmaları ve sağlıklarını riske atmamaları önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yasaklı Madde İçeren Çay Markaları Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin