1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yaşlı Kadını FETÖ Bahanesiyle Dolandırdılar! Son Anda Polis Yetişti

Yaşlı Kadını FETÖ Bahanesiyle Dolandırdılar! Son Anda Polis Yetişti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüzevler Mahallesi’nde öğle saatlerinde, Vahide Yurttaş adında bir kadın, kimliği belirsiz bir kişiden arama almıştır. Bu kişi kendini savcı olarak tanıtarak, Yurttaş’ı FETÖ soruşturmasıyla tehdit etmiş ve para yatırmazsa aklanamayacağını söylemiştir. Kadın, bu tehdit karşısında 46 bin lira değerindeki altınını bozdurup, hesabındaki 8 bin lirayı çekerek mahalle muhtarının yanına gitmiştir. Muhtar durumu öğrenince hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak polis ekiplerini haberdar etmiştir.

Dolandırıcı, Yurttaş’ı defalarca arayarak parasını istemiş ve kadının psikolojisini etkilemeye çalışmıştır. Dolandırıcı, yaşlı kadına baskı kurarak “Devlet size yardım etmeye çalışıyor, paramı yatırın” diyerek bu dolandırıcılığı gerçekleştirmeye çalışmıştır. Polis ekipleri, şüphelinin yerini tespit edip yakalamak için çalışmalara başlamıştır.

Vahide Yurttaş’ın kızı Ayşenur Tiryaki ise Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine teşekkür etmiştir. Tiryaki, annesinin dolandırılma girişimine ilişkin şu ifadeleri kullanmıştır: “Annemi korkutarak FETÖ suç örgütüne karıştınız, para yatırmanız gerekiyor gibi bir hikaye uydurmuşlar. Annem de bankaya gidip parasını çekmek istemiş ancak banka görevlileri durumu anlayarak yardımcı olmuşlardır.”

Ayşenur Tiryaki, dolandırıcıların annesini korkutarak parasını almaya çalıştığını belirtmiştir. Dolandırıcılar, “Birine haber verirsen kızın da bu örgüte bulaşır ve seni aklamamız zor olur” şeklinde tehditlerde bulunmuşlardır. Tiryaki, annesinin polis sayesinde dolandırılmaktan kurtulduğunu ve polis ekiplerine teşekkür etmek istediğini ifade etmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yaşlı Kadını FETÖ Bahanesiyle Dolandırdılar! Son Anda Polis Yetişti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin