Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı olan Atakum Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, ‘Hayallerim Gerçek Oluyor’ projesi kapsamında Naci Çelenk’in hakimlik hayalini gerçekleştiriyor. Naci Çelenk, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitim alamayan 4 çocuk babası bir birey olarak eğitimin zorluklarını bizzat deneyimlemiştir.
Bir yıl önce Atakum Huzurevi’ne yerleşen Naci Çelenk için proje kapsamında Samsun Adliyesi’nde bir etkinlik düzenlendi. Burada Çelenk’e cüppesi giydirilip, 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde temsili bir duruşma tertip edildi. Duruşma, bıçakla yaralama olayı üzerine gerçekleştirildi ve Naci Çelenk, hakim olarak görev aldı. Bu duruşmada, 11. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Gazanfer Bozdağ da kendisine eşlik etti. Sanık ve şahitlerin savunmaları dinlendikten sonra, Çelenk, avukatların beyanlarının ardından kararını vererek, sanığa tahrik indirimi uygulayıp 9 bin TL idari para cezası verdi. Çelenk’in, askerlik döneminde bir bacağını kaybetmiş olması da onun güçlü duruşunu daha anlamlı hale getiriyor.
Naci Çelenk, hayalini gerçekleştirip hakim olduğu için büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. “Ben hakim olamadım ama çocuğumu okuttum. Şu anda da ağır ceza hakimi. Beni imkansızlıktan dolayı okutmadılar. Ben köy çocuğuyum. Köy işleriyle uğraştım ama ben öyle yapmadım. Kendi çocuklarımı okuttum. Öğretmen kızım var, hakim oğlum var. Ben işçi emeklisiyim” diye başladı konuşmasına. Çelenk, “Hayalim olsaydı, hukuk okurdum. Ben de hakim olmayı istedim ama okula göndermediler. O zamanlarda köylerde okul yoktu. Bugün hayalim gerçekleşti. Çocuklarımı da arzu ettikleri yerlere taşıdım. Herkesin de öyle olmasını isterim. Cübbeyi giydim, mutlu oldum. Burada hukuk düzenini hissettim. Bu herkese nasip olmuyor” şeklinde ekledi.
Atakum Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Proje Koordinatörü Sedanur Helvacı Duyum, Naci Çelenk’in hayalini gerçekleştirmenin kendileri için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. “Atakum Huzurevi olarak yaşlılarımızın mutluluğu bizim önceliğimiz. Yaşlılarımızın hayatlarında daha önce gerçekleştirmek istedikleri hayallerinin olduğunu fark ettik. Bunları gerçekleştirdiğimizde kendi yaşam boylarının artacağını fark ettik” dedi. Duyum, “Bu nedenle yaşlılarımızla görüşmeler yaparak hayallerindeki meslekleri öğrendik. Bugün de Naci amcamızın hayalini gerçekleştiriyoruz. Gençliğinde hukuk okumak istemiş. İmkansızlıklardan dolayı okuyamamış ve hakim olmak istediğini söyledi. Biz de gerekli görüşmelerimizi yaptık. Samsun Adliyesi’ne bu noktada çok teşekkür ediyoruz. Bize bir duruşma salonu ayarladılar ve cübbemizi giydik. Bu hayalimizi gerçekleştirdiğimiz için çok keyifliyiz” şeklinde sözlerine son verdi.