1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yatırım Danışma Konseyi’nde Türkiye’nin Başarısı

Yatırım Danışma Konseyi’nde Türkiye’nin Başarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’na ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakan Bolat, konsey toplantısına 28 Eylül 2024 tarihinde katılım sağladıklarını ve dünyanın önde gelen çok uluslu şirketler ile uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticilerinin ve Türkiye’deki iş dünyası çatı kuruluşlarının bir araya geldiğini belirtti.

Toplantıya enerji, gıda, otomotiv, finans, petrokimya, telekomünikasyon, bilişim gibi birçok sektörde faaliyet gösteren çok uluslu şirketler ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu yetkililerinin katıldığını söyleyen Bakan Bolat, hükümet olarak yürütülen politikalarla ülkenin kalkınması için kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca, adil ve etkin işleyen rekabet ortamının tesis edilmesi, gümrük işlemlerinin dijitalleştirilmesi ve AB ile mevzuat uyumlaştırmalarına yönelik çabalarla yatırım ortamının iyileştirilmesine katkı verdiklerini ifade etti.

Bakan Bolat, 2002 yılında 36,1 milyar dolar olan mal ihracatının 2023 yılında 255,6 milyar dolara yükselerek dünya ihracatından aldığı payın rekor seviyeye ulaştığını belirtti. Aynı şekilde, hizmet ihracatının da katlanarak arttığını ve ülkeye gelen uluslararası doğrudan yatırımların önemli ölçüde arttığını aktardı.

Bakan Bolat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda ‘Türkiye Yüzyılı’nı aynı zamanda ‘Yatırımın Yüzyılı’ yapma hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam edeceklerini dile getirdi. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’nın ülke ekonomisine ve halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yatırım Danışma Konseyi’nde Türkiye’nin Başarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin