1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yatırım Ortamı İyileştirme Toplantısında Alınan Kararlar Hakkında Bilgi

Yatırım Ortamı İyileştirme Toplantısında Alınan Kararlar Hakkında Bilgi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısına Kurul üyesi Bakanlar ve özel sektör temsilcisi kuruluşların Başkanları da katıldı. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, toplantının detayları hakkında bilgiler paylaşıldı.

Toplantıda 1 Mart 2024 tarihinde açıklanan YOİKK Eylem Planı gelişmeleri, 2024-2028 dönemini kapsayan Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi, 28 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Yatırım Danışma Konseyi toplantısı hazırlıkları, ‘On İkinci Kalkınma Planı’ hedefleri doğrultusunda hazırlanan Orta Vadeli Programla (OVP) ile ilgili gelişmeler ele alındı.

Toplantıda tamamlanan dört ilave tedbirle birlikte toplam 11 madde üzerinde çalışmalar gerçekleştirildi. Bu maddeler arasında Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na dair değişiklikler, uzun vadeli yatırım kredileriyle ilgili stratejik çalışmalar, dijital pazarlarda rekabet ortamının iyileştirilmesi gibi konular yer aldı.

Ayrıca toplantıda 8 maddenin üzerinde önemli ilerlemeler kaydedildi. Bu maddeler arasında Uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma modelleri için mevzuat değişiklikleri, İklim değişikliğine ilişkin kanuni düzenlemeler gibi konular ele alındı.

Hayata geçirilen yatırımcı reformları ve teşviklerle iş ortamının iyileştirilmesi hedeflenirken, 2024-2028 dönemini kapsayan Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi ile küresel payın arttırılması ve cari açığın finansman kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Yatırım Danışma Konseyi (YDK) toplantısının düzenlenmesiyle Türkiye’nin hedeflenen yatırım üssü konumuna ulaşması ve uluslararası firmaların artan yatırım kararları alması planlanıyor.

2024-2026 dönemini kapsayan OVP gelişmelerinin ele alındığı toplantıda, 2025-2027 dönemi için güncellenen OVP üzerinde görüş alındı ve YOİKK üyelerinin değerlendirmeleri alındı.

Toplantıda, ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda ‘Yatırımların Yüzyılı’ adımlarının sürdürüleceği ve YOİKK Eylem Planı öncelikli olarak gerçekleşmesinin takip edileceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yatırım Ortamı İyileştirme Toplantısında Alınan Kararlar Hakkında Bilgi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin