1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Yaz Bodrum’da Sanat Turizmi Canlı! İşte Kaçırılmaması Gereken Sergiler

Yaz Bodrum’da Sanat Turizmi Canlı! İşte Kaçırılmaması Gereken Sergiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün seyahat edenler, sadece yeni yerler görmekle kalmıyor, aynı zamanda kültürel ve sanatsal deneyimlerin de peşinden koşuyor. Sanat turizmi, büyük şehirlerde olduğu kadar küçük sahil kasabalarında da giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Turistik yerlerde bulunan sanat galerileri, müzeler, performans merkezleri ve kültürel etkinlikler, turistlerin ilgisini çekerken aynı zamanda yerel ekonomilere olumlu katkılar sağlamaktadır. Son yıllarda Bodrum, sadece bir tatil cenneti olmanın ötesine geçerek sanatın kalbinin attığı bir merkez haline gelmiştir. İstanbul’un önde gelen galerileri ve sanat kurumlarının yaptığı yatırımlarla, Bodrum’da sanat turizmi önemli bir ivme kazanmıştır.

Bodrum, yaz boyunca çeşitli sergilere ev sahipliği yaparak sanatseverleri ağırlayacak. Anna Laudel Bodrum, ZAİ Yaşam’da bulunan sergiler ile Ertuğrul Güngör & Faruk Ertekin, Ardan Özmenoğlu, Lal Batman ve Hanefi Yeter’in kişisel sergilerini bu yaz sanatseverlerle buluşturacak. Lal Batman’ın kişisel sergisi “Cherry on Top”, 2-18 Ağustos tarihleri arasında sergilenecekken, Hanefi Yeter’in disiplinler arası sergisi “Hâlbu- ki” ise 23 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında ZAİ Yaşam’da olacaktır.

METT Hotel Beach & Resort ve Muse Contemporary işbirliği ile, “True Essence” sergisi 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında Muse Contemporary ve METT Hotel Beach & Resort Bodrum’da sanatseverlere ilgi çekici bir sanat deneyimi sunacaktır. Sergide Alea Pınar Du Pre, Nezih Çavuşoğlu, Jeff Robb, Artem Martis, Laurence Jenk gibi sanatçıların eserleri yer almaktadır.

Bodrum Loft, bu yıl ise Avrupa’nın önde gelen galerisi Thaddaeus Ropac ile işbirliği yaparak “Persona” sergisini sanatseverler ile buluşturmaktadır. Sergi, 4 Temmuz – 1 Eylül 2024 tarihleri arasında açık kalacak ve vizyoner sanatçılar Erwin Wurm, Tony Cragg, Tom Sachs ve Sylvie Fleury’nin objektifinden çağdaş heykel sanatının dünyasını keşfetme imkanı sunacaktır.

Pilevneli, Bodrum’da bulunan galerisi PİLEVNELİ Yalıkavak’ta Arik Levy’nin “The Beauty of the Other” adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapmaktadır. Sergi, 8 Eylül 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilir. Ayrıca, Vision Art Platform’un Fırat Arapoğlu küratörlüğünde düzenlediği Summer On The Line sergisi de Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası’na atıfta bulunarak gerçeklik ile yanılsama arasındaki sınırları araştırmayı amaçlamaktadır. Sergide Aida Mahmudova, Semih Zeki, Lara Sayılgan, Zeynep Çilek Çimen, Ahmet Rüstem Ekici & Hakan Sorar, Esila Kocaoğlu, Gülveli Kaya ve Fatih Temiz’in eserleri yer almaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yaz Bodrum’da Sanat Turizmi Canlı! İşte Kaçırılmaması Gereken Sergiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin