1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yeni Alarm: Sıcak Günler Geride Kaldı, Daha Sıcak Günler Geliyor

Yeni Alarm: Sıcak Günler Geride Kaldı, Daha Sıcak Günler Geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nden bir öğretim üyesi, Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi’nden (ECMWF) aldıkları verilere göre, Türkiye’nin yeni bir sıcak hava dalgası ile karşı karşıya olduğunu belirtti. Sıcaklık tahminlerini içeren grafikleri paylaşarak, “Sıcak günler geride kaldı, çok daha sıcak günler geliyor” uyarısında bulundu.

Antalya’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava sıcaklığında ani bir artış olacağı yönündeki uyarıları sonrasında, kent merkezinde termometreler 41 dereceyi gösterdi. Antalya’da sıcak hava etkisini gösterirken, nem oranı yüzde 37 seviyesinde ölçüldü ve deniz suyu sıcaklığı 25 derece civarındaydı. Hafta içi olmasına rağmen Konyaaltı Sahili, sıcak hava nedeniyle vatandaşlarla doldu. Yerli ve yabancı turistler de Akdeniz’in serin sularında serinledi.

Konyaaltı Sahili’nde denizin keyfini çıkaran vatandaşlar arasında Hüseyin Ulaşan isimli bir kişi de vardı. Ulaşan, Antalya’da hava sıcaklığında ani bir artış yaşandığını ve hava sıcaklığının 41-42 dereceye çıktığını belirtti. Sahilde torunu ile su savaşı yapan başka bir vatandaş da son günlerde hava durumunda güzel bir değişim olduğunu ve termometrenin 41 dereceyi gösterdiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeni Alarm: Sıcak Günler Geride Kaldı, Daha Sıcak Günler Geliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin