1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yeni Haftada Sağanak Uyarısı: Kuzeybatıda Yağış Başlıyor

Yeni Haftada Sağanak Uyarısı: Kuzeybatıda Yağış Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmesine göre, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı, bazı yerlerde çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara’nın kuzey ve doğusu, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Kütahya, Osmaniye, Eskişehir, Çankırı, Samsun, Kars ve Ardahan çevreleri ile Kahramanmaraş’ın batı, Ankara’nın kuzey ve batı, Ordu’nun iç kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgeler az bulutlu ve açık olacak.

Hava sıcaklığında belirgin bir değişiklik öngörülmüyor ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyden esecek ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Ege ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kuzey, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Hatay çevrelerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Yeni haftaya yurdun kuzeybatı kesimlerinde sağanak yağışlarla başlanacak. İstanbul ve çevresinde de yağış görülecek. Ayrıca Perşembe günü için İstanbul’da yağmur bekleniyor. Yüksek kesimlerde sıcaklığın düşmesi üzerine Erzurum’un kuzey ilçelerinde etkili olan yağış ve dolu hayatı olumsuz etkileyebilir. Oltu’nun Kırdağı’nda oluşan beyaz manzara, görenleri şaşırttı. Kırdağı’nın zirvesi beyazla kaplandı. Meteoroloji Erzurum’da gündüz ortalama en yüksek sıcaklığın 35 derece olacağını, gece ise 9 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini açıkladı.

Marmara’da parçalı bulutlu ve yer yer sağanak yağışlı hava beklenirken Edirne’de sıcaklıklar 23°C ile 35°C arasında olacak. İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli gibi yerlerde de benzer hava koşulları görülecek.

Ege Bölgesi’nde az bulutlu ve açık hava beklenirken İç Ege’de parçalı bulutlu ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla gibi illerde de benzer hava koşulları etkili olacak.

Akdeniz’in bazı kesimlerinde parçalı bulutlu, yer yer sağanak yağışlı hava beklenirken Adana, Antalya, Hatay ve Isparta gibi illerde hava sıcaklıkları 26°C ile 36°C arasında seyredecek.

İç Anadolu bölgesinde parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor. Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Konya gibi illerde ise yerel sağanak yağışlar görülecek.

Batı Karadeniz bölgesinde parçalı ve az bulutlu hava beklenirken Bolu, Düzce, Sinop ve Zonguldak gibi illerde yerel sağanak yağışlar etkili olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde parçalı ve az bulutlu hava beklenirken Amasya, Artvin, Samsun ve Trabzon gibi illerde yerel sağanak yağışlar olacak.

Doğu Anadolu’da az bulutlu ve yer yer parçalı bulutlu hava beklenirken Erzurum, Kars, Malatya ve Van gibi illerde hava sıcaklıkları değişiklik gösterecek.

Güneydoğu Anadolu’da ise az bulutlu ve açık hava beklenirken Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa gibi illerde sıcaklıklar yüksek olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeni Haftada Sağanak Uyarısı: Kuzeybatıda Yağış Başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin