1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yeniden Refah Partili Belediye Başkanı AKP’ye Geçiyor! İstifa Sonrası YRP’den İstifa Yağmuru Başladı!

Yeniden Refah Partili Belediye Başkanı AKP’ye Geçiyor! İstifa Sonrası YRP’den İstifa Yağmuru Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi’nden istifa etti. Gülpınar, istifasını SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, partide çözemediği sorunların çalışmalarını engellediğini belirterek “bağımsız” olarak yoluna devam edeceğini ifade etti. Gülpınar’ın istifasının ardından YRP’den birçok belediye meclis üyesi de istifa etmeye başladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Başkanvekili Ahmet Oruç dahil olmak üzere 9 meclis üyesi istifa etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın istifasıyla birlikte Yeniden Refah Partisi’nde istifa furyası başladı. Ahmet Oruç, Sait Ağan, Cuma Demir, Osman Kaya, Mehmet Alak, Mehmet Şık, Celal Yeten, Ahmet Yıldız, Şavak Açar gibi belediye meclis üyeleri de partilerinden istifa etti.

AKP’nin 23. kuruluş yıldönümünde gerçekleşen programda, partiye 2 milletvekili ve 15 belediye başkanı katılmıştı. Bu grup arasında YRP’den seçilen Adana Feke İlçe Belediye Başkanı Cömert Özen, Samsun Ayvacık İlçe Belediye Başkanı Refahattin Şencan, Ordu Çaybaşı İlçe Belediye Başkanı Mesut Karayiğit, Muş Bulanık İlçesi Yoncalı Belde Başkanı Fehim Kaya da yer almıştı. Gülpınar’ın AKP’ye geçeceği iddiaları gündemde olsa da kendisi bağımsız olarak devam etme kararı aldığını belirtti.

Gülpınar, YRP’den istifa etmesinin nedenini çözümsüz kalan sorunlar olarak açıkladı. Partisinden ayrılmasının ardından Gülpınar’a destek veren meclis üyeleri de istifalarını sunarak partiden ayrıldılar. Gülpınar’ın adımının parti içinde bir yeni düzenlemeye yol açıp açmayacağı ise merak konusu olarak duruyor.

YRP’den istifa eden belediye meclis üyeleri arasında Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman gibi illerden isimler bulunuyor. Parti içindeki istifaların sebebi henüz net olarak belirtilmese de, Gülpınar’ın ayrılmasının parti içinde birtakım dengeleri değiştirebileceği konuşuluyor.

Gülpınar’ın bağımsız olarak yoluna devam etme kararı, Şanlıurfa’daki siyasi dengeleri de etkileyebilir. Bu süreçte YRP’nin nasıl bir yol izleyeceği ve partide yaşanacak olası değişiklikler takip edilecek konular arasında yer alıyor. Gülpınar’ın AKP’ye katılma ihtimali ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeniden Refah Partili Belediye Başkanı AKP’ye Geçiyor! İstifa Sonrası YRP’den İstifa Yağmuru Başladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin