1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: “2025 Yılında Erken Seçim Kapımızı Çalacak”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: “2025 Yılında Erken Seçim Kapımızı Çalacak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. YRP’nin erken seçim tarihini duyuran Kılıç, 23 Kasım 2025 tarihini erken seçim için uygun bir gün olarak önerdi. Kılıç, muhalefetin erken seçim taleplerine rağmen iktidarın seçimden kaçınmaya çalışacağını belirtti.

Kılıç’ın açıklamalarında erken seçimle ilgili stratejilerinden de bahsedildi. YRP’nin üye sayısının 500 binden 555 bine yükseldiğini ve 1 milyon üye hedeflediğini dile getirdi. Partinin teşkilatlarının sürekli seçim hazırlıklarıyla çalıştığını ve 2025 yılı sonbaharında veya 2026 yılının ilkbaharında seçim olabileceği düşüncesiyle hareket ettiklerini vurguladı. Ekonomik olarak açlık sınırının 19 bin 500 lira, asgari ücretin 17 bin lira ve enflasyonun 8,5 puan yukarı revize edilmesiyle Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirtti ve erken seçimin kaçınılmaz hale geldiğini düşündüklerini ifade etti.

YRP olarak erken seçim tarihini de belirlediklerini açıklayan Kılıç, 2025 yılı sonunda, 23 Kasım Pazar gününün uygun olduğunu düşündüklerini belirtti. Ayrıca, 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü olduğu için seçimde okulların kullanılması ve öğretmenlerin sandık görevlisi olması nedeniyle bu tarihin seçim için uygun olabileceğini dile getirdi. Kılıç, muhalefetin erken seçim taleplerine rağmen iktidarın seçimden kaçınmaya çalışacağını ve asıl önemli olanın seçim değil geçim olduğunu vurguladı.

Kılıç’ın açıklamalarıyla YRP’nin erken seçim hazırlıklarına devam ettiği ve üye sayısını arttırarak seçime hazırlandığı ortaya çıktı. Türkiye’nin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiği ve erken seçimin kaçınılmaz hale geldiği belirtildi. Kılıç, YRP’nin seçim stratejileri ve seçim tarihine ilişkin planlarını kamuoyuyla paylaşarak önemli bir adım attı. Bu açıklamaların ardından Türkiye siyasi gündeminde erken seçim tartışmaları daha da artabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: “2025 Yılında Erken Seçim Kapımızı Çalacak”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin