1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: “ACİLEN HAL YASASI ÇIKARTILMALI” – Tarım Politikaları ve Transfer Tartışmaları Gündemde!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: “ACİLEN HAL YASASI ÇIKARTILMALI” – Tarım Politikaları ve Transfer Tartışmaları Gündemde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, parti merkezinde düzenlenen MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Kılıç, hükümetin tarım politikalarını eleştirerek çiftçilerin maliyetlerini karşılayamadığını belirtti. Şehirde yaşayan vatandaşların da alışveriş yaparken zorlandığını söyleyen Kılıç, Türkiye’nin acilen hal yasasını çıkarması gerektiğini vurguladı. Bir ürünün fiyatının tarladan markete ulaşana kadar beş, sekiz hatta on katına çıkmasının haksızlık olduğunu savundu.

Kılıç, bir gazetecinin Yeniden Refah Partili belediye başkanlarının AKP’ye geçtiği iddiasını sorması üzerine, seçilen belediye başkanlarının milletin verdiği emaneti taşıması gerektiğini belirtti. Yeniden Refah Partisi’nden ayrılan 13 belediye başkanının durumunu normal göremeyeceklerini dile getirdi. Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın AKP ile teması hakkındaki soruya da cevap veren Kılıç, Gülpınar’ın parti değişikliği sürecinde ve sonrasında partisine bağlılığını dile getirdiğini söyledi.

Mehmet Kasım Gülpınar ile ilgili tartışmaların kasıtlı polemikler olduğunu düşündüğünü ifade eden Kılıç, Gülpınar’ın Yeniden Refah Partisi’nde kalarak hizmetine devam ettiğini söyledi. TBMM’de Can Atalay için yapılacak olağanüstü oturuma ilişkin soruyu yanıtlayan Kılıç, Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu ve hukuk normlarına uyulması gerektiğini belirtti. Yüksek yargı kurumları arasındaki çatışmanın çözüm merci olarak TBMM’yi işaret etti. Anayasa ve hukuk sistemine uygun şekilde kararlar alınması gerektiğini vurgulayan Kılıç, Yeniden Refah Partisi’nin olağanüstü toplantı çağrısına uyacağını ve Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmasını tavsiye ettiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: “ACİLEN HAL YASASI ÇIKARTILMALI” – Tarım Politikaları ve Transfer Tartışmaları Gündemde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin