1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yeniden Refah Partisi’ne Geçen Belediye Başkanı: “Sera Günlük 3 Ton Kömür Yakıyor, Milyonlarca Lira Zarar Ediyor”

Yeniden Refah Partisi’ne Geçen Belediye Başkanı: “Sera Günlük 3 Ton Kömür Yakıyor, Milyonlarca Lira Zarar Ediyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum Aziziye Belediyesi’nde göreve gelen Yeniden Refah Partisi’nden (YRP) Emrullah Akpunar, önceki dönemde domates üretimi için kurulan seranın termal suyunun kömürle ısıtıldığını tespit etti. Akpunar, “Günde 3 ton kömür yakmışlar. Bu bir akıl tutulması. Sera milyonlarca lira zarar etmiş” şeklinde açıklamalarda bulundu. Aziziye Belediyesi’nin borcu ise 508 milyon 886 bin 670 lira olarak belirlendi.

Akpınar, belediye borcunun yanı sıra domates serasının durumunu da değerlendirdi. Üniversite hocalarıyla birlikte yapılan incelemede seranın karlı olmadığı ve kömürle ısıtılmasının mantıksız olduğu sonucuna varıldı. Günlük 4 ton kömür yakılması durumunda seranın karlı olamayacağı ortaya çıktı.

Sera, Antalya iklimine uygun olmadığı halde kurulmuş ve maliyetinin 50 milyon lira olduğu belirlendi. Akpunar, söz konusu seranın ilk ayda kapatıldığını ve tohumlarının yurt dışından geldiğini dile getirdi. Ayrıca, seranın kurulduğu yere domates üretimi için uygun olmadığını ifade etti.

Aziziye Belediyesi, Temmuz 2022’de Jeotermal Destekli Domates Serası’nı hizmete açmış, ilk hasadı dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yapmıştı. Ancak, seranın planlanan şekilde işletilemediği ve milyonlarca lira zarar ettiği ortaya çıktı.

Termal serada topraksız tarımla ayda 25, yılda 300 ton domates üretimi hedeflenirken, yapılan incelemeler sonucunda bu hedeflere ulaşılamadığı belirtildi. Aziziye Belediyesi’nin termal domatesleri ‘Ilıca’ markası ile kentteki Tarım Kredi Kooperatiflerinde satışa sunulmuş olsa da, seranın karlı olmadığı ve doğru şekilde işletilmediği ortaya çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeniden Refah Partisi’ne Geçen Belediye Başkanı: “Sera Günlük 3 Ton Kömür Yakıyor, Milyonlarca Lira Zarar Ediyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin