1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yenidoğan Çetesine İlişkin Fezlekede Korkunç İddialar!

Yenidoğan Çetesine İlişkin Fezlekede Korkunç İddialar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan fezlekenin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği iddianamenin tamamlandığı belirtildi. “Yenidoğan çetesine” ilişkin fezlekede bebek ölümlerine neden olan ihmaller sıralandı. İddianame, ölen 10 bebek için “maktul”, 5 kişi için “müşteki”, SGK İstanbul İl Müdürlüğü için “suçtan zarar gören”, 19 hastane ve sağlık şirketi için “malen sorumlu”, 47 kişi için “şüpheli” olarak belirtildi.

Doktor Fırat Sarı’nın elebaşı olduğu suç örgütünün sevk ve idaresini doktor İlker Gönen ile 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’in yaptığı iddianamede belirtildi. Suç örgütünün amacının işletmelerini devraldıkları yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin 112 sevk sistemini bertaraf ederek doluluğunu sağlamak ve hastaların basamaklarıyla oynayarak SGK’dan üst sınırdan ödeme almaya çalıştığı ifade edildi.

İddianamede, şüpheliler Fırat Sarı ve İlker Gönen’in toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Ayrıca, Gıyasettin Mert Özdemir için de 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis istendi. Diğer şüpheliler hakkında da benzer suçlardan hapis cezaları öngörüldü.

Fezlekede yer alan Sağlık Bakanlığı Müfettişliği raporu, yeterli tıbbi bakım sağlanamayan bebeklerin hayat haklarının ihlal edildiğini belirtti. Hemşirelerin yenidoğan bebeklerin bakımıyla ilgili kritik kararlar aldığı ve tıbbi eksikliklerin bebek ölümlerine neden olduğu raporda yer aldı. İddianame gönderildiği Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde değerlendiriliyor.

Fezlekede yer alan telefon görüşmeleri dehşete düşürdü. Çete lideri Fırat Sarı ve örgüt yöneticisi İlker Gönen arasında gerçekleşen görüşmeler ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin bebeklerin hayatlarıyla ilgili ihmalleri dikkat çekti. Aynı zamanda, savcıya yönelik tehdit iddiaları da mahkemede ele alındı. Hijyen ve tıbbi standartların karşılanmadığı hastanede, hemşirelerin doktor gibi davrandığı ve yanlış uygulamaların yapıldığı da belirtilen iddianamede yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yenidoğan Çetesine İlişkin Fezlekede Korkunç İddialar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin