1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yenidoğan Skandalı Ortaya Çıktı: Hastaneler Devleti Soyuyor! Gazeteci Emrullah Erdinç’ten Şok İddialar!

Yenidoğan Skandalı Ortaya Çıktı: Hastaneler Devleti Soyuyor! Gazeteci Emrullah Erdinç’ten Şok İddialar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Emrullah Erdinç, SÖZCÜ TV’de yaptığı açıklamada yenidoğan skandalına değindi. Erdinç, “Şu anda bu hastanelerin birçoğu aktif. Bunlar haksız kazanç elde etmek için devleti soyan hastaneler. Hala soymasına izin veriyoruz. SGK anlaşmaları iptal edilmiş değil. 19 hastane var” dedi ve bebeklerin akciğer grafileriyle oynandığını ve keyfi ilaçlar verildiğini belirtti.

Erdinç, yaptığı açıklamada Sağlık Bakanı’nın verdiği bilgilerin doğruluğunu vurguladı. CİMER’e gelen annelerin şikayetleriyle İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün konuyu araştırmaya başladığını ifade etti. Ardından düzgün doktor ve profesörlerin inceleme yaparak usulsüzlükler tespit ettiğini belirtti.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapor Mali Şube’ye iletilerek operasyonlar başlatıldı. Erdinç, bu hastanelerin haksız kazanç elde etmek için devleti soyan hastaneler olduğunu ve SGK anlaşmalarının hala devam ettiğini açıkladı. Fırat Sarı adlı doktorun işlettiği 15 hastaneden bahsederek, hastane gelirinin büyük bir kısmının doktor ve çetesine kaldığını ifade etti.

Yenidoğan ve tedavi gören bebeklerin akciğer grafilerinde oynama yapıldığını belirten Erdinç, bazı bebeklere keyfi ilaçlar verildiğini ve ağır engelli bebekler olduğunu dile getirdi. Ayrıca, SGK anlaşmalarının iptal edilmesi gerektiğini ve bu hastanelerin devletten beslendiğini savundu.

Erdinç, şu ana kadar 1 milyar TL’yi aşan bir vurgundan bahsedildiğini ve durumun korkunç olduğunu belirtti. Devam eden incelemeler ve şikayetler neticesinde, sağlık çalışanlarının da ihbarları olduğunu ifade etti. Erdinç, bu hastanelere yönelik gereken adımların atılması gerektiğini ve bebek ölümlerinin araştırılması gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Erdinç Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, hastanelerin SGK anlaşmalarının iptal edilmesi, haksız kazançların devlet tarafından geri alınması ve bebek ölümlerinin detaylı bir şekilde araştırılması gerektiğini belirtti. Bu skandalın sadece belirlenen hastaneleri kapsamadığını ve devam eden ihbarların olduğunu da ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yenidoğan Skandalı Ortaya Çıktı: Hastaneler Devleti Soyuyor! Gazeteci Emrullah Erdinç’ten Şok İddialar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin