1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yenidoğan Skandalında 20 Kişi Adli Kontrolle Serbest Kaldı!

Yenidoğan Skandalında 20 Kişi Adli Kontrolle Serbest Kaldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul ve Tekirdağ’da gerçekleştirilen operasyon, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturmanın bir parçası olarak yapıldı. Operasyon sonucunda 40 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra 39’u adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 34’ü nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Hakimlikçe tutuklanan 14 kişi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 20 kişi olduğu belirlendi. Operasyonun detayları incelendiğinde, doktor Fırat S. ve İlker G’nin, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla iş birliği içinde oldukları tespit edildi. Şüphelilerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine bebek yönlendirmeleri karşılığında maddi menfaat elde ettikleri belirlendi.

Yapılan soruşturmada, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde her hasta için özel hastanelere günlük 8 bin lira ödeme yapıldığı ortaya çıktı. Doktorların yenidoğan yoğun bakımda sürekli olarak bulunmadığı, sadece isimlerinin resmi kayıtlarda gösterildiği ve evraklarda doktor isimlerinin kullanıldığı belirlendi. Ayrıca, hemşirelerin acil durumlarda telefonla iletişim kurarak birbirlerine müdahale talimatları verdikleri, hasta yakınlarına doktor olduklarını söyleyerek yanılttıkları ortaya çıkarıldı. Soruşturma sonucunda toplamda 300 şüpheli tespit edildi ve somut delillerle 41 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Operasyon kapsamında yapılan eş zamanlı baskınlarda 40 şüpheli yakalandı. Emniyet işlemleri tamamlanan şüpheliler adli makamlara sevk edilerek yargılanmak üzere mahkemeye çıkarıldı. Muhtemel suçlamalarının ardından serbest bırakılan ve tutuklananlar arasında ayrım yapıldı. Bu olay, sağlık sektöründe yolsuzluk ve usulsüzlüklerin önüne geçilmesi gerektiğini gösteren önemli bir örnektir. Yetkililer, benzer suçların önlenmesi ve adaletin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınacağını belirttiler. Bu olay, sağlık sektöründeki güvenilirlik ve şeffaflık konularında daha fazla dikkat çekmeyi gerektirmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yenidoğan Skandalında 20 Kişi Adli Kontrolle Serbest Kaldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin