1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yenimahalle’de Baklava Arabasından Düşen Usta İsmail Can Seçkin’in Dramı: Sigortası Yapılana Kadar Bekletildi!

Yenimahalle’de Baklava Arabasından Düşen Usta İsmail Can Seçkin’in Dramı: Sigortası Yapılana Kadar Bekletildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenimahalle ilçesinde bulunan bir tatlı imalathanesinde geçtiğimiz 19 Ağustos tarihinde meydana gelen olayda tatlı ustası İsmail Can Seçkin, iş yerinde bulunan baklava arabası ile 4 metrelik merdivenden düşerek ciddi şekilde yaralandı. Seçkin, olayın ardından Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı ancak 22 gün süren yoğun bakım mücadelesine rağmen hayatını kaybetti.

Seçkin’in yaşadığı kazanın ardından sigorta girişi yapılmadığı ve ancak iş kazasının gerçekleşmesinden sonra sigortasının yapıldığı iddia edildi. Kayıtlarda, Seçkin’in e-Devlet sistemine kazanın yaşandığı 19 Ağustos tarihinde sigorta girişinin yapıldığı görüldü. Ayrıca kayıtlarda, Seçkin’in 2 yıllık periyotlarla sigorta çıkışı yapıldığı ve en son sigorta çıkışının geçen mart ayında gerçekleştiği tespit edildi.

İsmail Can Seçkin’in cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı’nda dualar eşliğinde defnedildi. Seçkin’in ağabeyi Halil İbrahim Seçkin, kardeşinin sigorta girişinin kaza sonrasında yapıldığını belirterek iş yerindeki ihmallerin kardeşini ölüme sürüklediğini ifade etti. Halil İbrahim Seçkin, adaletin bu durumu ortaya çıkaracağına inandığını belirtirken, otopsi raporlarının sonuçlarını beklediklerini dile getirdi.

İş yeri yetkilisi ise daha önce yaptığı açıklamada, olayın merdivenden düşme şeklinde gerçekleştiğini ve hastaneye naklinde bir gecikme yaşanmadığını savundu. Ancak ailenin iddialarına göre, Seçkin’in hızlı bir şekilde hastaneye kaldırılması durumunda belki de hayatta olabileceği belirtiliyor. Ailenin avukatı, iş yerindeki güvenlik eksiklikleri ve ihmaller nedeniyle sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor.

Tatlı ustası İsmail Can Seçkin’in ölümü, iş kazalarına karşı alınması gereken önlemlerin önemini bir kez daha vurguluyor. Olayla ilgili detayların ve adaletin sağlanması için ailenin mücadelesi sürerken, iş yerlerinde güvenlik standartlarının yükseltilmesi ve işçi sağlığına daha fazla dikkat edilmesi gerektiği bir kez daha hatırlatıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yenimahalle’de Baklava Arabasından Düşen Usta İsmail Can Seçkin’in Dramı: Sigortası Yapılana Kadar Bekletildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin