1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den Şaşırtıcı Açıklama: “O Zonda Hiçbir Yer Yerleşime Uygun Değil!”

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den Şaşırtıcı Açıklama: “O Zonda Hiçbir Yer Yerleşime Uygun Değil!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı Kahramanmaraş raporuna tepki gösterdi. Görür, “Beni affedin Sayın Bakanım ama o zonda Hatay’dan Adıyaman’a kadar hiçbir yer yerleşime uygun değil.” açıklamasını yaptı. Kurum, “Sonuçlara göre bölgede yerleşime uygunluk durumlarını artık net olarak belirlemiş olduk” demişti.

“BENİM AFFEDİN AMA O ZONDA HİÇBİR YER YERLEŞİME UYGUN DEĞİL” şeklindeki değerlendirmesinde Görür, “Sayın Bakanımız Murat Kurum ekibi ile Kahramanmaraş bölgesini, fayları ve Londra’da incelenen örneklerden bahsedip yerleşime uygunluktan söz ediyor. Beni affedin Sayın Bakanım ama o zonda Hatay’dan Adıyaman’a kadar hiçbir yer yerleşime uygun değil.” ifadesine yer verdi.

Görür, paylaşımında zonun bir levha sınırı olduğunu belirterek, “Levha sınırları deprem üretirler. Yaklaşık 13,6 milyon senedir deprem üretiyor daha milyonlarca sene üretecek.” dedi. Ayrıca, bu bölgenin Ölüdeniz Fayı ile Doğu Anadolu Fayı tarafından temsil edildiğini vurgulayarak, “Bu dar zonda hangi fay kırılırsa hasar verir.” şeklinde konuştu.

“SINIRDAKİ EVLERE DİKKAT EDELİM” diyerek sözlerini sürdüren Görür, “En iyisi fay analizlerine devam edip bu sınırdaki evlere dikkat edelim. Buradaki yerleşim alanlarına özen gösterilmelidir. Burası özel bir yerdir. Özel planlama, özel mimari, özel inşaat teknolojisi, özel yapı malzemesi, deprem etkisini azaltacak özel teknoloji ister.” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE YAPMAZSAK ÇEKTİĞİMİZ ACILARI GELECEK NESİLERE İHRAÇ ETMİŞ OLURUZ” diyen Görür, “Burada klasik bina yapamazsınız. İşini bilen özel insanlarla çalışmalısınız. Doğa koşullarını düzeltemiyeceğinize göre tek şansınız özgün inşaat, mimari ve malzeme teknolojileridir. Eğer böyle yapmazsak bugün çektiğimiz acıları gelecek nesillere ihraç etmiş oluruz. Sevgiyle.” şeklinde oy kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den Şaşırtıcı Açıklama: “O Zonda Hiçbir Yer Yerleşime Uygun Değil!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin