1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Yerli Üretim Renault Duster Türkiye’de Satışa Sunuldu – İşte Detaylar!

Yerli Üretim Renault Duster Türkiye’de Satışa Sunuldu – İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni neslinde Renault logosu taşıyan ve artık yerli bir model olan Duster, ülkemizde satışa sunuldu. Otomobilin özelliklerine yakından bakıyoruz.

Renault ve OYAK birlikte 7,5 milyondan fazla otomobil üretti ve Türkiye’deki her 7 otomobilden biri Renault logosu taşıyor. 2027’den önce 4 yeni Renault modeli, Bursa Oyak Renault fabrikasında üretilecek. Bu yeni otomobillerden biri Renault Duster olmak üzere 3 adet SUV olacak. Bu kapsamda Duster, artık Dacia değil Renault markası altında satışa sunuluyor.

Yeni Renault Duster, 400 milyon uroluk dev yatırımla geliştirilen ilk yerli Duster olarak satışa çıktı. Oyak Renault’nun Bursa fabrikalarında üretilmeye başlayan bu otomobil, E-Tech Full Hybrid, 4X4 ve Eco-G seçeneklerine sahip. Otomobilde benzinli hibrit, benzinli mild hibrit ve LPG güç üniteleri bulunmaktadır.

Yeni Renault Duster’ın iç mekânı titanyum gri vurgulara sahip modern bir ön konsoldan oluşmaktadır. Yeni Renault Duster, Clio, Captur ve Arkana modellerinde de kullanılan CMF-B platformu ile üretilen yüksek teknolojili bilgi-eğlence donanımlarına sahip yeni nesil bir modeldir. Otomobil, ultra verimli E-Tech tam hibrit motor sistemi de dahil olmak üzere üç farklı motor seçeneğine sahip.

Yeni Renault Duster, 145 hp güç üreten gelişmiş tam hibrit motor seçeneğiyle benzinli araçlara göre yüzde 40’a varan yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Şehir içi kullanımda elektrik modunda çalışabilen otomobil, aynı zamanda 6 ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştirilen 130 hp gelişmiş 1,2 litre yarı hibrit motor seçeneği ve 4X4 güç-aktarma sistemiyle de sunulmaktadır.

Yeni Renault Duster ayrıca 6 ileri vitesli manuel şanzımanla desteklenen 3 silindirli turbo benzinli motoruyla da dikkat çekmektedir. Bu motor, yaklaşık %10 yakıt tasarrufu sağlamakta ve daha akıcı bir sürüş deneyimi sunmaktadır. Otomobil, 5 farklı off-road moduna sahipken aynı zamanda 17 adede kadar yeni nesil sürüş destek sistemi ile sürüş güvenliğini en yüksek seviyede tutmaktadır.

Türkiye’de üretilen ilk Duster, Renault logosu ve iddiasıyla önce Türkiye’de satışa sunulmuştur. Otomobilin resmi fiyatı ise birkaç gün içinde belli olacaktır. Bu sayede, Yeni Renault Duster, teknik özellikleri ve Renault kalitesiyle dikkat çeken bir yerli üretim otomobil olarak piyasaya sunulmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yerli Üretim Renault Duster Türkiye’de Satışa Sunuldu – İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin