1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yerlikaya Rize’de Konutları Sağladı!

Yerlikaya Rize’de Konutları Sağladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Valilik tören alanında gerçekleştirilen “Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi, İl Geneli Kentsel Dönüşüm ve Afet Konutları Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış” töreninde konuşan Yerlikaya, Kaçkar Dağları gibi yüce, Fırtına Deresi gibi coşkun, yiğit ve mert Rizelileri selamladığını belirtti. Rize’nin eşsiz doğal güzelliklerine sahip olduğunu vurgulayan Yerlikaya, mavi ile yeşilin en güzel halinin bir araya geldiği bu kadim şehirde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Yerlikaya, törenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, Sayın Cumhurbaşkanı’nın 22 yıldır izlediği siyasetin millete hizmet olduğunu vurguladı. Devletin her zaman zorluklar, afetler, krizler karşısında milletini yalnız bırakmadığını ifade eden Yerlikaya, AFAD Başkanlığının vatandaşların omzuna dokunan, yaralarını saran bir kurum olmaya devam ettiğini söyledi. Son 15 yılda Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan afetler sonrası bölgeye önemli miktarda ödenek aktarıldığını belirten Yerlikaya, 5 bin 106 konutun tamamlandığını ve 1947 konutun yapımının devam ettiğini açıkladı.

Bugün 60’ı Çayeli Büyükköy beldesinde, 40’ı Muradiye beldesinde, 8’i kırsalda köy evi olmak üzere toplam 108 konutun hak sahiplerine teslim edileceğini belirten Yerlikaya, Merkez, Güneysu ve Çayeli ilçelerinde hızla devam eden konut yapımının yanı sıra Çayeli, Pazar ve Fındıklı ilçelerinde proje aşamasında olan 120 konuttan da bahsetti.

Yerlikaya, son bir yıl içinde yaşanan aşırı yağışlar sonucu Karadeniz Bölgesi’nde meydana gelen sel ve heyelanlarda 2’si Rize’de olmak üzere 24 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Hedeflerinin krizleri yönetmek değil, afet risklerini yönetmek olduğunu söyleyen Yerlikaya, AFAD’ın afet öncesi, afet sonrası ve afet sırasında bütünleşik bir yaklaşımla hareket ettiğini ifade etti.

Yerlikaya, Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzalanan “Risk Azaltma Faaliyetleri Kapsamında Dere Islahı Çalışmalarına Dair İş Birliği Protokolü” ile başlatılan dere ıslahı çalışmalarının önemine değinerek, vatandaşları afet risklerine karşı bilgilendirme ve önleyici tedbirler alma konusunda çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Son olarak, millete hizmet etme yolunda kararlı bir şekilde çalışacaklarını ve güçlü iradeleri ile yol gösteren Cumhurbaşkanına teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yerlikaya Rize’de Konutları Sağladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin