1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Yerlikaya’nın 27 Mayıs Darbesi Mesajı: ‘Yeter Söz Milletindir’ diyerek Başvekil Seçildi

Yerlikaya’nın 27 Mayıs Darbesi Mesajı: ‘Yeter Söz Milletindir’ diyerek Başvekil Seçildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

27 Mayıs 1960 darbesinin 64. yılı nedeniyle, Vali Vasip Şahin’in sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, Aydın’ın Çakırbeyli köyünden çıkan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Başbakanı olan bir kişinin hikayesine vurgu yapıldı. Bu yiğidin, “Yeter söz milletindir” diyerek ülkenin kalkınması için önemli bir adım attığı belirtildi. Başbakan ve ekibinin 10 yıl boyunca ülkenin gelişimine büyük katkı sağladığına değinildi. Ancak tankların yürüdüğü ve milli iradenin ayaklar altına alındığı 27 Mayıs darbesine kadar süren süreçte büyük acılar yaşandığı ifade edildi. Yassıada yargılamaları da bu sürecin en üzücü noktalarından biri olarak öne çıktı.

Vali Şahin, mesajında 27 Mayıs darbesinin ardından başta Adnan Menderes olmak üzere birçok siyasetçi, askeri yetkili ve bürokratın 11 ay boyunca hapis cezasına çarptırıldığını ve insanlık dışı muamelelere maruz kaldığını dile getirdi. Bu durumun demokrasi, adalet ve insan hakları açısından büyük bir utanç olduğunu vurguladı. 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümünde Adnan Menderes ve onun davasında yer alan Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı rahmetle anarak mekanlarının cennet olmasını diledi.

Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 1950’li yıllarda Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ve o döneme ait politik gelişmeler de ele alındı. Çakırbeyli köyünden çıkan ve Türkiye’nin 9. Başbakanı olan bu kişinin, ülkesinde büyük bir kalkınma hamlesi başlattığı belirtildi. Ancak 27 Mayıs darbesinin ardından yaşanan hukuksuzluklar ve insanlık dışı muameleler, o dönemin en karanlık ve utanç verici sayfalarından biri haline geldi.

Vali Şahin, mesajında, o dönemde yaşanan acı olayların demokrasiye, hukuka ve insan haklarına vurulan büyük bir darbe olduğunu ifade etti. Adnan Menderes ve beraberindeki diğer isimleri rahmetle andığını ve bu acı sürecin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde yapılan paylaşımda, darbenin ülke tarihindeki yeri ve etkileri de kısa bir şekilde ele alındı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yerlikaya’nın 27 Mayıs Darbesi Mesajı: ‘Yeter Söz Milletindir’ diyerek Başvekil Seçildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin