S.S. Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, 2024 yılı için değerlendirmelerini ve 2025 yılına yönelik beklentilerini aktarırken, çevresel sürdürülebilirlik ile yenilikçilik odaklı projelerin önemine dikkat çekti. Kooperatifin, “Yeşil Çevre ve Sürdürülebilirlik” ödülüne layık görülmesinin kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
BURSA (İGFA) – 2024 yılında 60 milyon TL’lik bir yatırımla devreye alınan Tehlikesiz Atık Toplama ve Ayırma Tesisi’nin, Yeşil Çevre Kooperatifi açısından bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Aydın, “Bu tesisimiz Kestel, Gürsu ve çevresindeki sanayi bölgelerinden gelen tehlikesiz atıkları etkin bir biçimde toplayarak ayrıştırmakta ve geri dönüşüm sürecine kazandırmaktadır. Günlük yüksek işleme kapasitesi sayesinde bu atıkların ekonomiye geri kazandırılmasını sağlarken, karbon ayak izimizi azaltma ve çevresel zararı minimize etme konusundaki hedeflerimize de önemli bir katkı sağlamaktadır. Bu proje, bölgemizde sanayi ve çevre arasındaki hassas dengenin korunması açısından kritik bir adım olmuştur.” ifadelerini kullandı.
ATIK SU ARITMA KAPASİTESİNDE ÖRNEK MODEL
Genel Müdür Aydın, 2024 yılı içerisinde günlük 150.000 metreküp kapasiteye ulaşan atık su arıtma tesisinin çevresel etkilerin azaltılmasında önemli bir katkı sunduğunu belirtti. “Yıl boyunca günlük ortalama 100.000 m³ atık suyu arıtarak, doğaya zararsız bir şekilde deşarj ettik. Bu süreç, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ve çevrenin korunması açısından kritik bir rol üstlendi. Aynı zamanda ileri arıtma teknolojilerimizle su geri kazanımına yönelik yaptığımız çalışmalar, doğal kaynaklarımızı koruma konusundaki kararlılığımızın da bir göstergesidir.” ifadelerini kullandı.
Mehmet Aydın, Yeşil Çevre Kooperatifi’nin Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar” ödül töreninde “Yeşil Çevre ve Sürdürülebilirlik” ödülüne layık görülmesinin kendisi için bir onur kaynağı olduğunu söyledi.
“ÇEVRE BİLİNCİNİ YAYMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Genel Müdür Aydın, aynı zamanda kooperatifin sosyal sorumluluk ve eğitim faaliyetlerine de vurgu yaparak, “Sanayi kuruluşlarına yönelik düzenlediğimiz atık yönetimi seminerleri ve okullarda verdiğimiz çevre eğitimleri ile toplumun geniş kesimlerine ulaşmayı başardık. Bu çalışmalar, bölgemizde çevre bilincinin artmasına ve topluma kalıcı bir değer katmamıza yardımcı oldu.” şeklinde konuştu.
2025 yılında da çevresel sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı projelere devam edeceklerinin altını çizen Mehmet Aydın, yeni nesil atık yönetim sistemleri ile çevre dostu teknolojilere yapılacak yatırımların öncelikli konular arasında olacağını vurguladı. “Sanayimizin ihtiyaçlarını karşılarken çevresel sorumluluk bilincimizi daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. 2025 yılında devreye almayı planladığımız Akıllı Atık Yönetim Sistemi, kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlamaya yönelik önemli bir adım olacak.” dedi.
Ayrıca, 2025’te su geri kazanım oran