1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yıldız Sarayı Bedava Gezilebilir!

Yıldız Sarayı Bedava Gezilebilir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün resmi açılışı yapılan Yıldız Sarayı, 1 Eylül’e kadar pazartesi dışında her gün ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız, sarayın ziyarete açılmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Sıcak havaya rağmen vatandaşların büyük ilgi gösterdiğine dikkat çeken Yıldız, farklı kurumların gayretleriyle saraydaki farklı bölümlerin bir araya getirildiğini ve binlerce vatandaşın sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaret ettiğini söyledi. Restorasyon sürecinin bütünleşik bir proje olarak yürütüldüğünü vurgulayan Yıldız, sarayın tarihi geçmişine ilişkin bilgiler paylaştı.

Sarayın tarihinde yaşanan süreçleri anlatan Yıldız, 1909 yılında Sultan 2. Abdülhamid’in tahttan uzaklaştırılmasının ardından sarayın yağmalandığını ve daha sonra çeşitli devlet kurumlarına tahsis edildiğini belirtti. Ancak kurumların tarihi mirasa gereken önemi veremediğini ve yaşanan sorunları dile getirdi. Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla başlayan çalışma sonucunda sarayın restorasyon çalışmalarının tamamlandığına değinen Yıldız, tarihi mirasın toplumla buluştuğunu söyledi.

Ziyaretçilerden Anıl Yavuz, Yıldız Sarayı’nın tarihi dokusunu koruduğunu ve eserlerin korunması gerektiğini belirterek memnuniyetini ifade etti. Diğer ziyaretçiler de sarayın açılmasını uzun zamandır beklediklerini, tarihi eserleri gezmekten heyecan duyduklarını ve restorasyonun etkileyici olduğunu dile getirdiler. Yıldız Sarayı, 9.00 – 17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yıldız Sarayı Bedava Gezilebilir!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin