1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Yılın Otomobili Adayları Belli Oldu! İşte O Adaylar…

Yılın Otomobili Adayları Belli Oldu! İşte O Adaylar…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomotiv Gazetecileri Derneği, 2023 yılında Türkiye otomobil pazarında satışa sunulan modeller arasından yapılan değerlendirme sonucunda “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimi için 28 adayı açıkladı. Uzman otomotiv gazetecilerinden oluşan OGD üyeleri tarafından yapılacak test sürüşleri ve oylamalar sonucunda 7 finalist belirlenecek ve nisan ayında açıklanacak. 21 Mayıs’ta Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek test sürüşleri ve son oylamaların ardından ise kazanan otomobil 11 Haziran’da açıklanacak ödül töreninde duyurulacak.

“Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimi için belirlenen 28 aday arasında BMW 5 Serisi, BYD Atto 3, Chery Omoda 5, Chery Tiggo 7 Pro, Chery Tiggo 8 Pro, Dacia Spring, DFSK Fengon 5, DFSK Fengon 500, DFSK Glory 580, Ford Mustang Mach-E, Honda ZR-V, Honda CR-V, Hongqi E-HS9, Hyundai Kona, Hyundai IONIQ 6, Jeep Avenger, Kia Cerato, Kia EV9, Leapmotor T03, Lexus LM, Mercedes-Benz CLE Coupe, Mercedes-Benz E Serisi, MG Marvel R, Renault Austral, Renault Megane E-Tech, Tesla Model Y, Togg T10X ve Toyota C-HR gibi otomobiller yer almaktadır.

Finalist otomobilin belirleneceği nisan ayında yapılacak oylamaların sonucunda ise Türkiye’ye hitap eden ve beğenilen otomobil seçilecek. Bu seçilen otomobil, 11 Haziran’da Intercity İstanbul Park’ta düzenlenecek ödül töreninde tanıtılacak ve “Türkiye’de Yılın Otomobili” ödülüne layık görülecek. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan bu etkinlik, otomobil tutkunlarının ve sektör temsilcilerinin dikkatini çeken büyük bir etkinlik olacak. Tüm aday otomobiller, uzmanlar tarafından detaylı bir şekilde incelenecek ve en iyisinin seçilmesi için titiz bir çalışma yapılacak.

Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimi, sektördeki yeniliklerin ve teknolojik gelişmelerin de takip edilmesini sağlayarak otomobil tutkunlarının dikkatini çekecek nitelikte bir etkinlik olarak ön plana çıkıyor. Bu yılın finalistleri ve kazananı, sektörde yeni bir rekabet oluşturacak ve otomobil firmaları için önemli bir referans noktası olacaktır. Etkinlik, Türkiye otomotiv sektörünün gelişimine de katkı sağlayacak ve tüketicilerin beğenisine sunulan yeni modellerin belirlenmesine yardımcı olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yılın Otomobili Adayları Belli Oldu! İşte O Adaylar…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin