1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yılmaz Tunç: “Türkiye’nin Demokrasi Mücadelesi”

Yılmaz Tunç: “Türkiye’nin Demokrasi Mücadelesi”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir dizi ziyaret kapsamında kente geldi ve AK Parti Denizli İl Başkanlığı’nda düzenlenen AK Parti Türkiye Buluşmaları toplantısına katıldı. Bakan Tunç, 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan olayları hatırlatarak, Türkiye’nin demokratik süreçlerinden örnekler verdi.

Bakan Tunç, Türkiye’nin yakın tarihindeki olayları anımsatarak, AK Parti’nin 2008’de kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ve 2012’deki MİT krizini hatırlattı. Ayrıca 2013’teki Gezi Olayları ve 2016’daki FETÖ darbe girişimi gibi olaylara da değindi.

Türkiye’nin darbeci anayasadan kurtulması gerektiğine vurgu yapan Bakan Tunç, yeni bir anayasa çalışmasının önemine değindi ve Türk yargısının milli iradeye nasıl destek verdiğini vurguladı.

Ekonomik konulardan da bahseden Bakan Tunç, son dönemde yaşanan depremler ve çevre ülkelerdeki savaşlar sebebiyle ekonominin olumsuz etkilendiğini açıkladı. Enflasyonun düşürülmesi ve alım gücünün arttırılması için ekonomi yönetiminin çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Son olarak, Adalet Bakanı Tunç, dünyadaki adalet ve hakkın savunulmasına devam edeceklerini belirtti. Gazze’deki soykırımın sonlanması için Türkiye’nin diplomatik çabalarını sürdürdüğünü ve Ayşenur Ezgi Eygi’nin hakkının korunacağını söyledi. Eygi’nin öldürülmesiyle ilgili ulusal ve uluslararası hukuk mekanizmalarının işletileceğini ve Türkiye’nin bu konuda gereken adımları atacağını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yılmaz Tunç: “Türkiye’nin Demokrasi Mücadelesi”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin