1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yılmaz, Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’nda Vizyonunu Anlattı

Yılmaz, Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’nda Vizyonunu Anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen 10. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’nda konuşan Yılmaz, Türkiye’nin geleceği için yatırım ortamını güçlendirmek amacıyla yapılan toplantının katılımcıların görüşlerini dikkate aldığını ve bu doğrultuda ilerleyeceğini vurguladı. Türkiye’nin küresel ekonomideki konumunu güçlendirmeye yönelik stratejik adımlara dikkatle yaklaşacaklarını belirtti ve Türkiye’nin yatırım ortamını geliştirme çabalarının önemine dikkat çekti.

Yılmaz, son 21 yılda Türkiye ekonomisinin uluslararası doğrudan yatırım çekme başarısına da değindi ve önümüzdeki 5 yılda bu oranı artırarak daha nitelikli hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ülkenin ekonomik, diplomatik ve stratejik açıdan güçlenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Yılmaz, Türkiye’yi yatırım ve üretim üssü haline getirmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Toplantıda bulunan şirket temsilcilerine ve dünya genelinde yatırım fırsatları arayan tüm yatırımcılara seslenen Yılmaz, Türkiye’nin sunduğu fırsatları değerlendirmenin tam zamanı olduğunu belirtti. Hükümet olarak yatırımcılara destek olacaklarını söyleyen Yılmaz, yatırım süreçlerini kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Yılmaz, toplantıda alınan tavsiye kararlarıyla ilgili bilgi vererek tüm katılımcılarla birlikte sonuç bildirisi hazırladıklarını söyledi. Konuşmasının sonunda şirket temsilcilerinden biri olan Templeton Asset Management Üst Yöneticisi Manraj Sekhon’a söz verdi.

Sekhon’un sonuç bildirisini okumasının ardından Yılmaz, toplantının sağlıklı bir şekilde sonuçlanmasına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yılmaz, Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’nda Vizyonunu Anlattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin