1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. YÖK Başkanı Erol Özvar: “Türkiye’deki Yabancı Öğrenci Sayısı 340 Bini Aştı, Hedef 500 Bin!”

YÖK Başkanı Erol Özvar: “Türkiye’deki Yabancı Öğrenci Sayısı 340 Bini Aştı, Hedef 500 Bin!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de, artan sığınmacı sayısı ile birlikte yabancı uyruklu öğrenci sayısının durumu merak konusu olmaya devam ederken, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı olan Prof. Dr. Erol Özvar, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özvar, Diyarbakır’da gerçekleşen bir törende yaptığı konuşmada, 2024-2025 Akademik Yılının başlaması dolayısıyla tüm öğrencilere, akademisyenlere ve idari personele başarılar diledi.

Özvar, Türk yükseköğretimini uluslararasılaşma hedefinin merkezine yerleştirerek, ülkenin uluslararası öğrenci sayısının sürekli arttığını belirtti. Şu anda, Türkiye’deki üniversitelerde eğitim gören uluslararası öğrenci sayısının 200’den fazla ülkeden 340 bini aştığını dile getiren Özvar, bu sayıyı 500 bine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yükseköğretimde uluslararasılaşmanın önemine vurgu yapan Özvar, öğretim elemanlarının uluslararası projelere katılımının da bu sürecin bir parçası olduğunu aktardı. Ayrıca, Türk yükseköğretim kurumlarının mikro yeterlilikler alanında öncü olduğunu belirten Özvar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı işbirliği ile sektöre uygun eğitimlerin üniversitelerde sunulduğunu söyledi.

Önümüzdeki dönemde mikro yeterlilikler konusunu daha da ileri taşımayı planladıklarını belirten Özvar, aynı zamanda yeşil becerilerin geliştirilmesine de önem verdiklerini açıkladı. Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Projesi ile üniversitelerin çevre dostu ve sosyal sorumluluk sahibi kampüslere sahip olmalarını desteklediklerini aktaran Özvar, bu proje kapsamında enerji verimliliğinin artırılması, su kaynaklarının korunması, atık idaresinin iyileştirilmesi ve karbon ayak izinin azaltılmasının hedeflendiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YÖK Başkanı Erol Özvar: “Türkiye’deki Yabancı Öğrenci Sayısı 340 Bini Aştı, Hedef 500 Bin!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin