1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. YÖK Toplantısında Yükseköğretimdeki Yenilikler!

YÖK Toplantısında Yükseköğretimdeki Yenilikler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

259’uncu Üniversitelerarası Kurul Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu’nda gerçekleştirildi. Toplantının açılışında YÖK Başkanı Erol Özvar, erişilebilir ve kapsayıcı bir yükseköğretim sistemi anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayarak ülkemizin her kesimine nitelikli yükseköğretime adil erişim sağlama çabalarının devam ettiğini belirtti. Devletin yükseköğretime yaptığı yatırımlar sayesinde bu yıl üniversitelerde 1 milyonu aşan bir kontenjan oluşturulduğunu söyleyen Özvar, yükseköğretime talebin hızla arttığını ve bu talebe doğru politikalarla yanıt vermenin önceliklerinden biri olduğunu ifade etti.

Özvar, TYÇ logosunun 898 programda yer alacağını belirterek 109 üniversitenin bu logosu kullanma hakkına sahip olduğunu açıkladı. Bu logonun mezunlara uluslararası avantajlar sağladığını ve yükseköğretimde staj yeterliliklerinin tanınmasını kolaylaştırdığını ifade etti. Ayrıca istihdam bağı azalan programların kontenjanlarının azaltıldığını ve bazı programlarda 35 yaş sınırı getirildiğini söyledi.

Yükseköğretimdeki eğitim-öğretim kalitesini artırmak ve kaynakların etkin kullanımını sağlamak amacıyla programlara yeni düzenlemeler yapıldığını belirten Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatılmasının önemli bir adım olduğunu vurguladı. Özvar, üniversitelerin uluslararasılaşmasına destek olmak için çalışmalar yürüttüklerini ve Türkçe öğretim merkezlerine akreditasyon şartı getireceklerini açıkladı.

Gelecek döneme ilişkin yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Özvar, 2030’a doğru Türk Yükseköğretim Vizyonuna Dair Üniversitelerle Bölgesel Toplantılar düzenleneceğini duyurdu. Bölgesel toplantılarda üniversite yönetim sistemleri, ulusal ve uluslararası görünürlük, girişimcilik ve yenilikçilik konularına odaklanılacağını belirtti. YÖK Başkanı Erol Özvar’ın açılış konuşmasının ardından, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri sunumlarını gerçekleştirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YÖK Toplantısında Yükseköğretimdeki Yenilikler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin