1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yokuş aşağı hızını alamadı, 14 araca çarptı!

Yokuş aşağı hızını alamadı, 14 araca çarptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün akşam saatlerinde Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi üzerinde gerçekleşen feci kaza, hafif ticari araç sürücüsünün yokuş aşağı giderken fren yerine gaza basması sonucunda meydana geldi. İsminin öğrenilemediği sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek cadde üzerinde park halinde bulunan 14 araca çarptı. Kazanın etkisiyle aracın sol ön tekerleği koptu ve sürüklendiği şekilde yokuşun sonunda durabildi. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine ulaşarak durumu kontrol etti, neyse ki kazada yaralanan olmadı ancak polis sürücüyü gözaltına aldı. Kazaya karışan 14 araç çekiciler tarafından kaldırılırken, olay anları ise çevredeki bir binanın güvenlik kamerasına yansıdı.

Mahalle sakinlerinden Zafer Karagül, kaza anını şu şekilde anlattı: “Bu yol tehlikeli, yukarıda pazar da olduğu için devamlı buradaki sitelerden dolayı arabalar yan park ediyor. Aşağıdan çıkış, yukarıdan inişlerde sıkıntı oluyor. Yukarıdan araba geldiği zaman, aşağıdan araba çıkamıyor. Park yüzünden bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veya yan yolu açtıkları zaman bu sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa da çöp kamyonu virajı alamadığı için aşağı yuvarlandı, yine bu dörtyol ağzında 3-4 defa kazalar oldu. Çöp kamyonu virajdan aşağıya devrildi. Bu seferde freni tutmayan araba vura vura indi aşağıya doğru. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu. Arabanın yukarıda tekeri koptu, ondan sonra cipe vurdu, cipten geldi sürtünerek aşağı kadar gitti. Aşağı yukarı 15 aracın hasar aldığını biliyoruz.”

Kazanın yaşandığı bölgede daha önce de benzer kazaların gerçekleştiğini belirten mahalle sakinleri, yolun tehlikeli olduğunu ve bu tür durumların sıkça yaşandığını ifade ettiler. Park sorununun da bu tür kazalara neden olduğunu belirten sakinler, çözüm için tek yola çevrilme veya yan yolların açılması gibi adımların atılması gerektiğini dile getirdiler. Çöp kamyonlarının virajları alamadığı ve araçların frenlerinin tutmadığı durumların sık sık yaşandığı bölgede, bu gibi kazaların engellenmesi için önlemler alınması gerektiği vurgulandı. Herhangi bir yaralanmanın olmaması sevindirici olsa da, maddi hasarın büyük olduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yokuş aşağı hızını alamadı, 14 araca çarptı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin