1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yozgat Köylülerinden Maden Şirketine Haciz Şoku!

Yozgat Köylülerinden Maden Şirketine Haciz Şoku!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat’a bağlı Eğlence ve Gövdecili köylerinde, Aldridge Madencilik Şirketi tarafından kurulması planlanan “Dünyanın en büyük polimetalik maden işletmesi” için 500’e yakın köylünün arazileri satın alındı. Ancak, köylülerin alacaklarının ikinci taksidini yıllardır tahsil edememesi üzerine avukatlar Ali Rıza Zavar ve Faruk Zorba, Boğazlıyan’daki icra memurları ile birlikte harekete geçti.

8 yıl önce yapılan anlaşma gereği köylüler, tarlalarının tapusunu maden şirketine devretti ve paraların bir kısmını aldı. Ancak, geri kalan ödemelerin zamanında yapılmaması nedeniyle köylüler mağdur oldu. Şirket el değiştirip CVK Maden Şirketi adını alana kadar alacaklarını alamayan köylüler, mahkeme kararına rağmen ödeme planı alamadı. Bunun üzerine köylüler ve avukatları, maden sahasındaki şantiyeye haciz işlemi uyguladı. Ali Rıza Zavar, Aldridge Mineral Madencilik Şirketi’nin başlangıçta köylerin tarlalarını satın almak istediğini ancak başarılı olamadığını belirtti. Kamulaştırma baskısı sonucunda köylülerin 2016’da tarlalarını zorla sattığını ifade etti.

Mahkemenin izin verdiği şekilde haciz işlemi gerçekleştirildi ve iş makineleri sahadaki konteynerleri topladı. CVK Madencilik ile köylüler arasında çözüm yolu bulunamadı. Avukat Zavar, maden şirketinin tapu devri sırasında peşin ödeme yaptığını ve kalanını 2018’de ödeme şartı ile anlaşıldığını belirtti. Ancak, şirketin hala ödeme yapmadığını ve 10 milyon dolarlık borcunun 6 yıldır ödenmediğini vurguladı. Mahkemeler, şirkete icra inkâr tazminatı yükletti ve şirketin tüm taşınmazlarına haciz şerhleri konuldu.

CVK Madencilik, şirketin yüzde 70 hissesini satın almasına rağmen borcun ödenmesine yardımcı olmadı. Avukatlar, iflas dahil her türlü yasal girişimi yapacaklarını belirttiler. Maden şirketi, köylülerin mağduriyetini gidermek için adım atmamakta direndikçe, hukuki süreç devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yozgat Köylülerinden Maden Şirketine Haciz Şoku!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin