1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yüksek Enflasyon Nedeniyle Türkiye’de ATM’lerde Büyük Değişiklik!

Yüksek Enflasyon Nedeniyle Türkiye’de ATM’lerde Büyük Değişiklik!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de enflasyonun yüksek seyretmesine rağmen sıkı para politikalarının istenilen düzeyde etkili olamadığı belirtiliyor. Türk lirasının değer kaybı devam ederken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yeni banknot basımına onay vermemesi nedeniyle bankaların para çekme ve yatırma işlemlerinde zorluklar yaşandığı görülüyor. ATM işlemlerinde de değişiklikler yapılması kararı alındı.

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre, ATM’lerde yaygın kullanılan şifrelerin kalıcı olarak bloke edileceği açıklandı. Bankacılık sektörü kaynaklarına göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yaygın olarak kullanılan şifrelerin listesini bankalarla paylaştı ve bazı şifrelerin artık kullanılamayacağını duyurdu. Bu değişikliğin yarından itibaren hayata geçirilmesi bekleniyor.

Yasaklı şifreler listesinde yer alan bir parolaya sahip olan kullanıcılar, ATM’de ilk işlem yapmaya çalıştıklarında uyarı mesajı ile karşılaşacaklar. Bu durumda, kullanıcılardan şifrelerini değiştirmeleri istenecek. Kullanıcılar, ATM yerine İnternet veya mobil şube aracılığıyla da şifrelerini anlık olarak değiştirebilecekler. Bu yeni düzenleme, son dönemde artan banka ve kredi kartı hırsızlıklarını engellemek amacıyla hayata geçiriliyor.

Bu gelişmelerle birlikte, banka müşterileri beklenmedik şekilde etkilenebilir ve özellikle ATM kullanımında alışık oldukları şifreleri değiştirmek zorunda kalabilirler. Ancak kullanıcıların güvenliğinin sağlanması ve hırsızlık vakalarının azaltılması için alınan önlemler sektör temsilcileri tarafından olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor. Yeni düzenlemenin uygulanmaya başlamasıyla birlikte, ATM kullanıcılarının daha güvenli bir şekilde işlem yapmaları hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüksek Enflasyon Nedeniyle Türkiye’de ATM’lerde Büyük Değişiklik!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin