1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Yüksek Faizler Vatandaşı Tefecilerin Pençesine İtiriyor!

Yüksek Faizler Vatandaşı Tefecilerin Pençesine İtiriyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VATANDAŞ YÜKSEK FAİZLER VE DÜŞÜK ALIM GÜCÜ SIKINTISINDA

Vatandaşlar, yüksek enflasyon ve düşük alım gücüyle başa çıkmaya çalışırken, yüksek faizli kredilerle borçlanmak zorunda kalıyorlar. AKP iktidarı, vergilerle zor durumda bıraktığı vatandaşları, yüzde 71’lere varan ihtiyaç kredisi faizleriyle borçlandırıyor. İşletmeler de yüzde 75’i aşan banka ve diğer faktoring şirketlerinin faizleriyle ayakta kalmaya çalışıyor.

Kredi alamayanlar ise yüzde 120 faizle borç veren tefecilerin tuzağına düşüyorlar. Türkiye’de emekleriyle mücadele eden insanlar, yüksek faizler nedeniyle borç batağında boğulurken, cebini dolduranlar tefeciler oluyor.

Bankalara olan borç 15 trilyon lira

İşçiler, emekliler, memurlar, esnaflar, iş insanları; ülkedeki tüm çalışanlar, AKP’nin ekonomi politikalarını karıştırmasıyla emeklerinin karşılığını alamazken, yüksek faizlerle borç batağına saplanıyorlar. Emek vererek para kazanmaya çalışan vatandaşlar her geçen gün yoksullaşırken, yolsuzluk yapanlar ve kara para aklamak isteyenler cezasız kalıyor ve zenginleşmeye devam ediyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verilerine göre, bireysel ve ticari kredi kartları ve kredilerden doğan borçlar toplamda 14 trilyon 954 milyar 352 milyon liraya ulaştı. Vatandaşların ve işletmelerin bankalara olan takibe düşen borç tutarı ise 264 milyar 616 milyon lira oldu. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, tefecilere olan borçların arttığına dikkat çekerek, “Herkes tefecilerin tuzağına düşüyor. Kiminin borcu 3 bin lira, kiminin 30 milyon lira. Tahsilat sıkıntısı olduğunda mafya devreye giriyor” dedi.

‘Vatandaş derin yoksulluğa hapsoldu’

Hazine’nin ilk 9 aydaki faiz ödemelerinin 850 milyar TL olduğunu ve bu dönemde nakit dengesinin 1.5 trilyon TL açık verdiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, “Hazine gelirleri yetersizken, toplanan paralar faize gidiyor. Türkiye’ye gelen paraya ödenen faiz büyük bir yük oluşturuyor. Vatandaş, derin yoksulluğa hapsolup ödediği vergilerle tefecileri besliyor. Oysa trilyonlarca liranın üretime ve yatırıma dönmesi halinde, Türkiye çok farklı bir noktada olabilirdi” dedi.

‘Şimşek, tefecilerin Bakanı mı?’

Tefeci faizi yıllık yüzde 120 ve aylık yüzde 10’a yükseldi. Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek için “Maliye’nin başına, Düyun-u Umumiye komiseri gibi getirildi. İçerideki tefecilerin de koruyuculuğuna soyundu” dedi. Özdağ, Mehmet Şimşek’in Türk milletinin değil, içerideki ve dışarıdaki tefecilerin bakanı olduğunu sorguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüksek Faizler Vatandaşı Tefecilerin Pençesine İtiriyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin